Special

2019-04-27, 17:23:02

Să aveţi un Paşte plin de speranță!

Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este cea mai mare sărbătoare creştină, este momentul în care familiile se reunesc şi merg împreună la biserică, pentru a lua Lumina Sfântă.

Ziua de Paşte nu este doar o zi în care românii consumă carne de miel, ouă roşii, drob şi cozonac, ci este o zi în care familiile se reîntregesc, în care toată lumea uită de griji şi de probleme. Timp de o săptămână, creştinii parcurg alături de Iisus Hristos drumul spre răstignirea pe cruce şi aşteaptă cu nerăbdare clipa în care Fiul Domnului s-a ridicat din morţi. Seară de seară, preoţii le vorbesc enoriaşilor în cadrul deniilor despre viaţa şi faptele Mântuitorului, despre greutăţile, piedicile, minunile înfăptuite de acesta, dar şi despre modul în care le-a răspuns Hristos celor care i-au dorit răul. În cele din urmă, tristeţea este transformată în Noaptea de Înviere în bucurie, iar credincioşii pleacă cu mic cu mare, purtând spre case Lumina Sfântă. 

Sărbătoarea Paştelui, sărbătoarea luminii şi a bucuriei, veche de aproape 2.000 de ani, şi-a păstrat semnificaţia indiferent de vremuri, farmecul deosebit al acesteia fiind dat atât de semnificaţia religioasă, cât şi de tradiţiile şi simbolurile pascale.

Gazeta Nouă vă doreşte un Paşte plin de lumină!

Comentarii

Redacţia

2019-04-27 17:23:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...