Comentariul Gazetei

2020-04-13, 14:41:21

Să nu devină COVID-ul vreun ANRP

Chiar n-aş vrea să aflăm cu toţii, peste vreo cinci-şapte ani sau chiar mai devreme, că sunt unii care s-au îmbogăţit pe perioada acestei crize generate de pandemia coronavirusului. Adică să nu află că în vreme ce unii dintre noi stăteau în şomaj tehnic sau chiar rămâneau fără seriviciu, alţii făceau miliarde de euro de pe seama bâjbâielii generale.

Ştiţi la ce mă gândeam? Să nu apară vreo situaţie de genul Agenţiei Naţionale de Restituire a Proprietăţii (ANRP)! Dacă nu mai ştiţi, este vorba despre acea agenţie a statului român care, în vremea crizei din 2008, plătea despăgubiri fără număr pentru persoane ce preluaseră drepturile litigioase ale unor păgubiţi ai regimului comunist. Oameni care rămăseseră fără case şi alte proprietăţi, în perioada comunistă, au acceptat pentru sume modice să-şi cedeze dreptul unora care reuşeau uimitor de repede să şi încaseze despăgubirile de ordinul milioanelor de euro. Am aflat la ceva timp despre faptul că unii din anturajul guvernului PDL, în prezent PNL, şi-au umplut astfel buzunarele, chiar când preşedintele Băsescu anunţa tăieri de salarii fără precedent.

Nu contest faptul că pandemia este reală. Nu sufăr de vreun sindrom conspiraţionist. Dar mi se pare că există o isterie la nivel mondial, pe alocuri indusă, există mulţimi panicate, iar la final bogaţii vor fi şi mai bogaţii, iar săracii şi mai săraci.


Comentarii

Redacţia

2020-04-13 14:41:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...