Comunitate

2019-11-10, 09:53:25

Sacrificarea porcului în gospodării, doar cu avizul veterinarului

O lună jumătate mai e până la Crăciun, iar autoritățile încearcă să impună noi măsuri pentru limitarea extinderii pestei porcine africane. Astfel, oltenii care vor dori să taie porcul din gospodărie o vor putea face doar cu avizul veterinarului.

Căciunul se apropie, iar porcii urmează să fie sacrificați în gospodării, conform tradiției. Din cauza temutului virus, sacrificarea porcilor va fi făcută sub atenta supraveghere a veterinarilor.


Mai multe primării din țară au primit notificări din partea direcțiilor sanitar veterinare cu regulile pe care trebuie să le respecte toți cei care își taie porcii în gospodării.

Astfel, în această notă se precizează: să se intensifice controalele privind circulația porcilor și a cărnii, sacrificarea porcilor va fi făcută sub supravegherea veterinarului și să se acorde o atenție deosebită ecarisării teritoriului.

Reprezentanții DSVSA Olt nu au putut fi contactați pentru a oferi detalii despre noile măsuri impuse.

La nivelul județului sunt active zeci de focare de pestă porcină  africană, săptămâna trecută fiind afectată și o fermă de suine de la Ipotești.

Comentarii

Redacţia

2019-11-10 09:53:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...