Social

2021-05-06, 13:42:04

Salon de înfrumuseţare, din Slatina, amendat pentru munca la negru

Controalele inopinate ale inspectorilor ITM Olt au scos la iveală, şi în luna aprilie, o serie de nereguli în rândul angajatorilor. Un salon de înfrumuseţare din Slatina a fost amendat cu 20.000 de lei pentru munca la negru.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna aprilie,  230 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 290 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 147 sancțiuni, din care 141 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 45.500 lei.

„În luna aprilie 2021, inspectorii de muncă au identificat o persoană care desfășura muncă nedeclarată (agent economic din Slatina, obiect activitate coafură).  Agentului economic care o folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei. De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 11 evenimente, soldate cu 11 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă”, a precizat Bogdan Ţucă, purtător de cuvânt al ITM Olt. 

Printre alte deficienţe constatate se numără neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini, nepurtarea în spații inchise, de către lucrători, a măștilor de protecție, neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2.


 

                                


Comentarii

Redacţia

2021-05-06 13:42:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...