Administraţie

2017-04-27, 11:57:58

Salubris a preluat o parte din atribuţiile Rupiah. Angajaţii de la salubritate vor mătura şi aleile de acces în blocuri, cele din parcuri şi locurile de joacă

Operatorul de salubritate din Slatina, SC Salubris SA, va desfăşura o serie de servicii publice pe care, în trecut, le desfăşura firma Rupiah SA, al cărei contract cu municipalitatea a fost reziliat, la finalul lunii februarie.

Potrivit unei hotărâri aprobate, marţi, de consilierii municipali, SC Salubris SA va prelua, pe lângă actualele activităţi, şi „activităţile de măturat manual şi mecanic, măturat manual a aleilor de acces în blocuri, aleilor pietonale, aleilor de acces în parcuri, a locurilor de joacă, precum şi situaţia coşurilor de gunoi (pe stâlp şi pe suport din: aleile de acces în blocuri, alei pietonale, alei acces în parcuri, locuri de joacă)”. Aceste activităţi erau făcute, anterior, de angajaţii Rupiah SA, firmă cu care Primăria Slatina nu se mai află în relaţii contractuale, de la sfârşitul lunii februarie.

Contractul dintre Salubris SA şi Primăria Slatina a fost modificat, în noiembrie 2016, schimbările urmând să intre în vigoare odată cu punerea în funcţiune a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor, administrat de Consiliul Judeţean Olt. După această dată, Salubris se va mai ocupa în Slatina doar de măturarea şi deszăpezirea străzilor. Modificarea contractului de concesiune privind delegarea gestiunii serviciilor publice de salubrizare din municipiu a fost făcută cu acordul părţilor.

Potrivit informaţiilor Gazeta Nouă, Salubris achită municipalităţii o redevenţă de aproximativ 35.000 euro pe an, facturând către contabilitatea Primăriei Slatina facturi lunare de aproximativ 300.000 lei pe lună, pe timp de vară, şi de aproximativ 500.000 lei, pe timp de iarnă. Acestora li se adaugă şi banii încasaţi din contractele individuale cu slătinenii.

Comentarii

Redacţia

2017-04-27 11:57:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro