Şapte clădiri administrate de CJ Olt, reabilitate cu fonduri europene. Unde au început deja lucrările

Consiliul Judeţean Olt va creşte eficienţa energetică pentru şapte imobile pe care le are în administrare, printre care şi propriul sediu. În unele dintre aceste cazuri, au început deja lucrările propriu-zise.

CJ Olt atrage finanţări nerambursabile pentru creşterea eficienţei energetice la fosta Vilă Bărbulescu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, sediul Consiliului Judeţean Olt, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt „Matei Basarab”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Slatina şi Centrul Militar Judeţean Olt.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că forul judeţean a semnat contractul de finanţe pentru trei dintre aceste proiecte, iar în cazul fostei Vile Bărbulescu lucrările au început deja.

„Până în momentul de faţă, am semnat contractele de finanţare pentru trei astfel de proiecte - fosta Vilă Bărbulescu, Biblioteca Judeţeană şi sediul Consiliului Judeţean Olt. Toate celelate sunt în diverse faze, probabil că în perioada următoare vom începe să mai semnăm. La fosta vilă de protocol, deja s-au apucat de lucrări, la bibliotecă şi sediul consiliului suntem în perioada de evaluare a ofertelor de execuţie”, a declarat Marius Oprescu.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Apartamente - Fosta Vila de Protocol” are o valoare de 721.287,22 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea eficienței energetice în clădirile publice din județul Olt care înregistrează consumuri energetice mari.

Proiectul vizează o serie de lucrări la fosta Vilă de Protocol, printre care: reabilitarea termică a clădirii prin lucrări de reparare sau înlocuire a tâmplăriei existente și izolarea termică a pereților exteriori; reabilitarea termică a clădirii prin lucrări de intervenție la instalațiile de distribuire a agentului termic, la instalațiile electrice, precum și lucrări de introducere a utilizării energiei regenerabile; înlocuirea conductelor aflate în stare de degradare destinate transportului și distribuției agentului termic pentru încălzire; redimensionarea circuitelor electrice în funcție de puterea instalată pe fiecare circuit și înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri tip LED.