Comunitate

2017-05-02, 13:59:27

Şaptesprezece dosare penale pentru evaziune fiscală

Inspecţia Fiscală din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt a efectuat peste două sute de controale, în primul trimestru din acest an. În timp ce unii contribuabili au primit amenzi, alţii s-au ales cu dosare penale pentru evaziune fiscală.

În primul trimestru din acest an, specialiştii Inspecţiei Fiscale din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au efectuat 207 acţiuni de inspecţie fiscală, din care 108 la contribuabili persoane juridice şi 99 la persoane fizice. Totodată, au fost făcute 70 de controale inopinate pentru identificare şi stoparea fenomenului de evaziune fiscală.

Organele de inspecţie fiscală au încercat să constate corectitudinea şi exactitatea îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili. În urma acestor verificări s-au stabilit venituri suplimentare în valoare de peste 3.859 mii lei.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 85,70 mii lei. Mai mult de atât, au fost înaintate organelor de cercetare penală 17 sesizări, prejudiciul estimat ajungând la peste 7.625 mii lei.

În primul trimestru, potrivit obiectivelor cuprinse în programul de dezvoltare economică şi socială a judeţului, organele de inspecţie fiscală au acordat prioritate acţiunilor de verificare pentru reducerea fraudei şi neconformităţii în domeniul TVA şi eliminării întârzierilor în rambursarea taxei pe valoare adăugată.

Astfel, au fost efectuate 58 de verificări pentru soluţionarea deconturilor negative cu TVA cu opţiune de rambursare, în sumă de 6.495,02 mii lei. În urma inspecţiilor efectuate, s-a aprobat la rambursare suma de 6.019, 46 mii lei şi s-au respins 475 mii lei, ceea ce reprezintă 7,32 la sută din suma solicitată la rambursare.  

Comentarii

Redacţia

2017-05-02 13:59:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro