Actualitate

2019-09-12, 10:11:48

Scapă pentru TOTDEAUNA de grămada de haine de pe scaune! 3 modalități simple și eficiente

Încă de când erai mic, mama îți spunea mereu să îți pui hainele la loc. Chiar dacă acum, adult la rândul tău, înțelegi cât de important este să ai casa curată și ordonată, încă nu poți scăpa de acest obicei greșit. Care este soluția? Ce poți face pentru a nu avea mereu o grămadă de haine pe scaunele din dormitor sau pe podea lângă partea ta de pat?

Iată cateva sfaturi care pot da rezultate:

Primul truc: Renunță la lucrurile pe care nu le porți

Dacă dulapul tău este aglomerat, atunci îți va fi greu să găsești motivația necesară pentru a pune lucrurile înapoi în el. Nimănui nu îi place să trebuiască să scoată alte 10 articole vestimentare pentru a căuta bluza sau pantalonii pe care îi doresc de fapt. De aceea pare mai convenabil să lași hainele pur și simplu afară, undeva unde îți sunt la îndemână, pe un scaun, de exemplu.

Iată de ce este esențial să îți faci loc în dulap. Poți face asta prin două metode. În primul rând, scoate toate hainele care nu sunt de sezon, și depozitează-le într-un loc uscat, împachetate în pungi vidate. Apoi, renunță la hainele de care nu mai ai nevoie. Dacă îți este greu să le identifici poți proceda astfel: mergi la dulap și pune toate hainele care sunt pe umeraș întoarse pe dos. Pe măsură ce le porți și le speli, întoarce-le pe față. După 6 luni, observă ce haine au rămas întoarse pe dos. Acelea sunt hainele la care ar trebui să renunți.

Al doilea truc: Folosește accesorii pentru un dulap mai organizat

Cu cât un dulap va fi mai organizat, cu atât îți va fi mai ușor să așezi hainele la loc, deci această sarcină va fi mai rapidă și mai plăcută. Te poți folosi de accesorii pentru a-ți organiza mai bine dulapul. Ar putea fi o idee bună să pui în cameră un dulap cu sertare verticale. Într-un sertar vei pune hainele murdare, separate în funcție de tipul de spălare care este necesar: normală, chimică sau de mână.

Într-un loc liber și ascuns, pune un coș în care să lași hainele pe care dorești să le donezi. Instalează trei cuiere mici undeva în dulap (nu pe ușa dulapului) pe care să agăți hainele pe care vrei să le porți din nou până să le speli. Cuierele trebuie să fie suficient de mici pentru a nu putea să atârni de ele hainele pentru toată săptămâna. De asemenea, o bară telescopică îți permite să pui ordonat hainele pentru a doua zi, sau hainele pe care le porți în casă, rapid și fără efort.

Al treilea truc: Alege un dulap care ți se potrivește

Dulapul în care îți pui hainele este foarte important. Acesta ar trebui să fie adaptat nevoilor tale. În primul rând, dacă acum vrei să îți schimbi dulapul, alege dulapuri din lemn masiv, deoarece acestea sunt cele mai rezistente și sunt foarte estetice. Îți va plăcea să depozitezi hainele într-un loc care îți este atât de drag.

Nu plasa barele umerașelor prea sus. Nu ar trebui să fie necesar să te întinzi sau să te urci pe un scaun ca să iei haine sau să le pui la loc. De asemenea, compartimentele ar trebuie să fie cât mai bine gândite, pentru a putea organiza articolele intr-un mod simplu.

Pune în practică aceste trucuri și nu vei mai avea vreodată haine împrăștiate prin casă.

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

 


Comentarii

Redacţia

2019-09-12 10:11:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...