Sănătate

2017-01-05, 15:06:53

Schimbări pe Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina

Schimbări în acest an pe Secţia de Cardiologie a spitalului slătinean. În timp ce doctorul Iovănescu a ieşit la pensie, un cardiolog tânăr a venit la SJU Slatina. Cu cinci medici cu normă întreagă şi alţi doi cu jumătate de normă, secţia nu se mai confruntă cu un deficit de doctori, iar gărzile sunt acoperite cu uşurinţă.

În urmă cu câţiva ani, Secţia de Cardiologie de la SJU Slatina se confrunta cu un mare deficit de doctori şi nici măcar gărzile nu mai puteau fi acoperite. Pe parcurs, situaţia critică a fost rezolvată.

La acest moment, cinci cardiologi lucrează cu norma întreagă la spitalul slătinean: Mircea Andriţoiu, şeful secţiei, Marian Dorobanţu, Mădălina Iliescu, Felicia Ştefureac şi Nicoleta Şindile, medic nou-venit din ianuarie ce şi-a terminat rezidenţiatul la Timişoara.

Medicii Florin Paraschiva şi George Boeru, care a decis să se întoarcă la SJU Slatina după ce o perioadă a putut fi găsit doar la privat, vor lucra în continuare cu jumătate de normă.

Oltenii nu îl vor mai putea găsi în Spitalul Slatina pe cardiologul Mihail Iovănescu, care a decis să se pensioneze.

Şeful Secţiei de Cardiologie, medicul Mircea Andriţoiu, a declarat că doctorii pot asigura acum fără probleme gărzile.

„Nu mai sunt probleme cu gărzile la noi pe secţie, mai ales de când s-a luat măsura corectă ca ora de gardă să fie plătită la valoarea salariilor actuale. Liniile de gardă pe Secţia de Cardiologie de la Slatina sunt acoperite foarte bine. Avem cinci medici cu normă întreagă şi doi cu jumătate de normă, iar cardiologul Radu Popa a solicitat să rămână doar pe linia de gardă din motive familiale, alegând să lucreze doar în privat, la Craiova”,
a spus Mircea Andriţoiu. 

Comentarii

Redacţia

2017-01-05 15:06:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro