Învăţământ

2020-05-04, 13:46:45

Şcoala online. Aproape şapte mii de elevi din judeţul Olt nu au acces la tehnologie

Aproape şapte mii de elevi din judeţul Olt nu au acces la tehnologie, deci nu pot să participe la cursurile online desfăşurate de profesori, în perioada pandemiei.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, 6.750 din cei 56.682 de elevi din judeţ nu au acces la tehnologie. Cei mai mulţi dintre ei sunt în clasele primare – 4.189

2.092 dintre elevii de gimnaziu nu pot face şcoală online deoarece nu au dispozitive conctate la internet. De asemenea, în aceeaşi situaţi sunt şi 184 de elevi de liceu şi 285 de elevi de la învăţământul profesional.

Reprezentanţii ISJ Olt precizează însă că, în unele localităţi, prin implicarea primarilor sau a unor ONG-uri, elevii au primit tablete.

„La nivelul judeţului Olt, din ce am centralizat noi până acum, au fost distribuite elevilor 776 de tablete. Acestea au fost distribuite de către primării, din donaţii, sponsorizări sau diverse proiecte”, a mai declarat Iacobescu.

Dacă nu pot participa la cursurile online, elevii nu vor fi sancţionaţi.

„Dacă nu pot participa la cursurile online, nu e un capăt de ţară pentru elevi. Se vor realiza programe remediale, la începutul anului şcolar următor. Pentru că avem situaţii cu familii monoparentale, familii plecate din ţară sau sunt situaţii cu mai mulţi copii şi un singur telefon cu internet”, a precizat Victor Iacobescu.

Comentarii

Redacţia

2020-05-04 13:46:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...