Actualitate

2021-04-05, 11:55:31

Se ia în calcul carantina la Drăghiceni. De mâine, circulaţia restricţionată de la 20.00

Direcţia pentru Sănătate Publică Olt evaluează riscurile epidemiologice în localitatea Drăghiceni, care a ajuns la o rată de infectare de 9,38 de cazuri la mia de locuitori. În baza evaluării, va fi solicitat avizul de carantinare din partea INSP. Până atunci, astăzi, în cadrul sedinţei CJSU Olt se va adopta hotărârea potrivit căreia circulaţia va fi restricţionată, începând din data de 6 aprilie, de la ora 20.00, iar magazinele se vor închide la 18.00.

Autorităţile iau în calcul carantinarea comunei Drăghiceni, din cauza ratei mari de infectare. DSP Olt a demarat ancheta epidemiologică, iar în baza evaluării riscului de infectare va fi solicitat avizul de carantinare din partea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

De asemenea, astăzi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt se va reuni, în această după-amiază, pentru a adopta hotărârea potrivit căreia în localităţile cu inidenţa de peste 7,5 circulaţia persoanelor în afara locuinţei va fi restricţionată şi în timpul săptămânii începând cu ora 20.00, în timp ce magazinele se vor închide la ora 18.00. Aceste măsuri restrictive suplimentare se vor aplica, în localitatea Drăghiceni începând de mâine, 6 aprilie, până în momentul în care ratat de infectare va scădea la 3,5 cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, tot în cadrul sedinţei CJSU de astăzi, se vor adopta măsuri suplimentare de restricţionare a circulaţiei de la ora 20.00 şi închiderea magazinelor la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică,şi  pentru localitatea Dobrun, a cărei incidenţă este de 4.25. 


Comentarii

Redacţia

2021-04-05 11:55:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...