Eveniment

2019-01-21, 14:27:36

Se întorc ninsorile. Un nou strat de zăpadă, aşteptat marţi şi miercuri

O informare meteorologică de ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte şi polei, valabilă pentru intervalul 22 ianuarie 5.00 - 23 ianuarie 14.00, a fost emisă de meteorologi. Informarea vizează mai multe judeţe din ţară printre care şi Oltul.

Meteorologii spun că, în intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Totodată, vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65-80 kilometri pe oră, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității.

„Începând din noaptea de marți spre miercuri (22/23 ianuarie) și în cursul zilei de miercuri (23 ianuarie), în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului”, se mai arată în informare.

Comentarii

Redacţia

2019-01-21 14:27:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...