Învăţământ

2019-09-12, 14:39:36

Se primesc cereri pentru „Bani de liceu”. Ce elevi pot beneficia lunar de acest sprijin

Începând de săptămâna viitoare, elevii olteni pot să depună cereri pentru a beneficia de sprijinul lunar de 250 de lei, oferit de Guvern în cadrul programului „Bani de liceu”.

Perioada de depunere a cererilor este 15-25 septembrie. Imediat după ce vor fi înregistrate cererile, comisiile special formate la nivelul liceelor din judeţul Olt vor demara anchetele sociale pentru acordarea bursei „Bani de Liceu”, verificările fiind programate pentru perioada 26 septembrie - 15 octombrie.

Lista beneficiarilor va fi făcută publică în data de 17 octombrie.

Contestații se pot face în intervalul 18-21 octombrie, răspunsul final fiind dat pe 25 octombrie.

Elevii vor beneficia de ajutorul financiar, în valoare de 250 de lei/lună, atâta timp cât nu vor acumula mai mult de 20 de absenţe şi nu vor avea media scăzută la purtare. Condiţia acordării banilor de liceu este ca solicitantul să facă parte dintr-o familie în care venitul brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, să fie de maximum 150 de lei.

În cazul unor situaţii speciale privind falsul în declaraţii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au obligaţia să sesizeze inspectoratele de poliţie şi autorităţile administraţiei publice locale, în vederea cercetării şi verificării acestora. Dacă aceste sesizări se confirmă, se va bloca acordarea ajutorului financiar şi se vor întreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.

Comentarii

Redacţia

2019-09-12 14:39:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...