Agricultură

2018-06-29, 15:08:27

FOTO. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, decorat de Ambasada Franţei

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Daniel Botănoiu, a fost decorat, joi, de Ambasada Franţei cu Ordinul Meritul Agricol în grad de Ofițer.

Michele Ramis, ambasadorul Franţei la Bucureşti, a menţionat, în discursul său, francofonia şi francofilia lui Botănoiu, care i-au permis acestuia să poarte discuţii importante cu ministrul francez al Agriculturii şi Alimentaţiei, Stephane Travert, în care a susţinut poziţiile României, confirmând astfel dinamica dintre cele două ţări, potrivit unui comunicat al Ambasadei Franţei.

De asemenea, oficialul francez a evidenţiat faptul că acordarea Ordinului Meritului Agricol în grad de Ofiţer lui Daniel Botănoiu recompensează „calităţile sale profesionale deosebite şi serviciile aduse lumii agricole şi cooperării franco-române în acest sector”, se arată în comunicatul citat.

Michele Ramis i-a spus lui Botănoiu că este un exemplu de stabilitate instituţională. Ea a menţionat că, în cadrul actualului guvern, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi-a confirmat interesul pentru a continua cooperarea tehnică cu Franţa pe subiecte de interes comun, în special în perspectiva negocierilor privitoare la viitoarea Politică Agricolă Comună.

La rândul său, Botănoiu a precizat că această distincţie nu îi aparţine doar lui, ci tuturor celor care l-au ajutat de-a lungul timpului, celor care l-au îndrumat.

„Relaţia cu Franţa este pentru mine una specială. Dincolo de ceea ce facem în viaţa profesională, rămâne țara care ne-a creat şi ne-a cizelat, ne-a educat. Astfel, dacă României îi datorez faptul că m-am născut în această patrie, am învăţat, trăiesc şi profesez aici, Franţei îi datorez faptul că mi-a oferit şansa specializării, a învăţării printre cei mai buni, a consecvenţei şi a profesionalismului. Este important faptul că am reuşit să fac aceste studii în Franţa, pe mine m-au maturizat, m-au ghidat în ceea ce înseamnă o politică agricolă corectă, integrată. (...) Trebuie să avem un parteneriat corect, un parteneriat de succes între cele două state, între agricultura celor două state, pentru că atât agricultorii români, cât şi cei francezi au nevoie de susţinere puternică, de instrumente clare, de surse de finanţare, au nevoie de piaţă de desfacere, au nevoie să rămână în permanenţă împreună, motiv pentru care niciodată nu o să renunţ la a mă bate pentru interesele agricultorilor români. (...) Consider că această decoraţie aparţine sectorului agricol românesc”, a declarat secretarul de stat Daniel Botănoiu.

Ordinul Meritului Agricol, înfiinţat în 1883, are vocaţia să recompenseze persoanele care au oferit servicii excepţionale fie agriculturii, fie în practica agriculturii sau în industriile conexe, fie în funcţii publice, prin activităţi ştiinţifice sau publicaţii agricole.Comentarii

Redacţia

2018-06-29 15:08:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...