Sediul Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Olt, executat silit de Fisc. Instituţia are o datorie de o sută de mii de lei

Situaţie fără precedent în judeţ. Sediul Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Olt este scos la licitaţie de către Fiscul oltean. Camera de Comerţ are o datorie căre bugetul de stat de 100.000 de lei, iar Finanţele au trecut la executarea silită, licitaţia urmând a avea loc pe 31 octombrie.

Pe 17 octombrie, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt a publicat anunţul de vânzare prin care încearcă să atragă cumpărători pentru imobilul ce aparţine Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Olt, de pe bulevardul Nicolae Titulescu din Slatina.

Clădirea, una impozantă, cu o suprafaţă de 382 metri pătraţi, are fundaţie din beton, zidărie din cărămidă, planşee din beton armat, şarpantă terasă nereciclabilă, învelitoare hidroizolaţie, greşie în birouri, zugrăveală lavabilă, sisteme de aer condiţionat, tâmplărie din aluminiu, dar şi două centrale termice.

Experţii au evaluat această clădire la 1.197.000 lei, acesta fiind şi preţul de pornire a licitaţiei, programată de reprezentanţii Fiscului oltean pentru ultima zi din această lună, ora 10.00.

Directorul Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Olt, Dorel Mocan, a precizat că datoria la bugetul de stat este de 100.000 lei, ce reprezintă neplata TVA, dar şi taxe şi impozite pe salarii.

„Datoria nu este foarte mare, în jur de 100.000 de lei, dar aşa au considerat cei de la Finanţe. S-a adunat de câteva luni, dar problema va fi rezovată, vom plăti. Vorbim de TVA şi datorii pe ultimele două luni la tot ce înseamnă taxe şi impozite pe fondul de salarii. Nu înţeleg de ce Finanţele au procedata aşa, pentru că, de regulă, se spune că datoria trebuie să depăşească jumătate din valoarea imobilului scos la licitaţie”,
a spus Mocan.

Acesta speră ca problema să fie rezolvată într-o săptămână, în condiţiile în care a cerut o reeşalonare a datoriei către Fiscul oltean.

„Noi am făcut o solicitare pentru reeşalonare, numai că eu am fost plecat o perioadă şi nu a avut cine să reprezinte. Am discutat să facem această reeşalonare şi să stingem datoria. Există o procedură legală să nu mai curgă penalităţi şi să ne eşaloneze pe o perioadă de două luni. La momentul în care au luat decizia executării, datoria era de două miliarde, acum am rămas doar cu un miliard, noi am plătit mereu. Şi noi suntem condiţionaţi de alţii, pentru că avem de încasat de la SMR Balş peste două sute de milioane lei vechi, iar datoria este mai veche de un an. Din încasările curente vom facem un efort ca să rezolvăm problema în maximum o săptămână”,
a spus Mocan.