Sediul Jandarmeriei din Corabia, reabilitat de Consiliul Judeţean Olt

Sediul Jandarmeriei Olt din Corabia va fi reabilitat din temelie, în cadrul unui proiect finanţat de Consiliul Judeţean Olt.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a explicat că imobilul are nevoie de intervenţii pentru asigurarea unor condiţii decente, jandarmilor care îl exploatează.

„În acel spaţiu, îşi desfăşoară activitatea Jandarmeria Română - Secţia Corabia. El este al Consiliului Judeţean Olt. Îl au de mult în folosinţă, numai că n-am putut să intervenim asupra lui. În urmă cu două sau trei şedinţe, am modificat o hotărâre de consiliu judeţean care nu ne lăsa să intervenim asupra spaţiului. Aşa a fost făcută hotărârea, la momentul respectiv, şi spaţiul era doar dat în folosinţă, ei urmând să suporte toate cheltuielile cu modernizarea acestui spaţiu. Neavând bani să-l repare Jandarmeria, am venit astăzi cu un proiect de reparaţii şi investiţii astfel încât să-l poată exploata în condiţii decente”, a explicat Marius Oprescu.

Potrivit reprezentanţilor CJ Olt, corpul de clădire cu regim de înălțime parter, are o învelitoare din tablă zincată corodată parțial, ruginită pe o suprafață de aproximativ 80%, favorizând infiltrarea apei din precipitații și topirea zăpezii pe timp de iarnă în interiorul clădirii, afectând finisajele interioare, afectând astfel desfășurarea activității în clădire. Sistemul de evacuare a apelor din precipitații și zăpadă, respectiv jgheaburi, burlane, parazăpezi este deteriorat și nu mai este funcțional, astfel încât a fost deteriorată scafa și pazia la acoperiș.

Sistemul de încălzire al clădirii este realizat din centrala termică, în care se află două cazane pe combustibil lichid, armături, conducte, care nu mai funcționează de ani buni, caloriferele și conductele de distribuție a agentului termic sunt corodate și deteriorate. În grupurile sanitare existente, faianța de pe pereți și gresia de pe pardoseală sunt fisurate și deteriorate având un aspect inestetic și nefuncțional. Zugrăvelile în interiorul clădirii sunt deteriorate din cauza infiltrațiilor de apă de pe acoperiș, atât pe plafoane, cât și pe pereți.

De asemenea o parte din tâmplăria interioară și exterioară este realizată din lemn, fiind deteriorată și nu mai etanșează închiderea. În două camere parchetul este deteriorat tot din cauza infiltrațiilor de apă și necesită înlocuire. Instalația electrică în holul de la intrare este deteriorată, fiind impracticabilă, tot datorită infiltrațiilor de apă.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 414.471,13 lei, TVA inclusă, din care  construcții-montaj reprezintă 317.184,09 lei.