Şeful poliţistului acuzat de pedofilie, suspendat din funcţie; şefii de schimb şi psihologul unităţii din care făcea parte poliţistul, cercetaţi disciplinar. Poliţistul este suspectat în alte 15 cazuri de agresiuni sexuale

Şeful poliţistului de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Drumul Taberei a fost suspendat din funcţie până la clarificarea situaţiei, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Şefii de schimb, precum şi psihologul unităţii din care făcea parte poliţistul vor fi cercetaţi disciplinar.

Potrivit IGPR, şeful Serviciului Supraveghere Rutieră Sectoarele 1, 2 şi 6, Emanuel Vornicu, a fost suspendat din funcţie până la clarificarea situaţiei de fapt, iar şefii de schimb şi psihologul unităţii vor fi cercetaţi disciplinar pentru modul de instruire la intrarea în serviciu a poliţiştilor rutieri.

De asemenea, a fost informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la iniţierea unei analize privind modul de instrumentare a dosarelor în care este cercetat poliţistul rutier, iar, în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale, mai precizează IGPR.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei a fost reţinut luni pentru 24 de ore şi urmează să fie dus la Judecătoria Sector 6 cu propunerea de arestare preventivă.

Anchetatorii verifică inclusiv 15 dosare de agresiuni sexuale comise începând cu 2009 şi rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul este autorul lor, potrivit Digi 24.

Bărbatul, Eugen Stan, lucrează din 2010 în Brigada Rutieră, fiind transferat de la Jandarmerie pe un post de şofer al unui şef din Poliţie, este căsătorit şi are doi copii. Anul trecut, ar fi încercat să violeze o femeie, iar în 2012 ar fi abuzat sexual o fetiţă, tot în Sectorul 6 al Capitalei.

El fusese evaluat psihologic în 2014 şi urma să fie supus unei noi evaluări în 2019, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, care a precizat că evaluările au „rol profilactic”, urmărind de fapt să stabilească dacă cel supus verificării corespunde cerinţelor postului pe care îl ocupă, testele neputând identifica tulburările psihice. Georgian Drăgan a menţionat că în evaluare se utilizează baterii de teste, dar acestea nu pot identifica tulburări psihice.

De asemenea, conform afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române, s-au dispus măsuri de regândire a activităţii de cunoaştere a personalului, modificarea testelor psihologice şi intensificarea cooperării cu structurile cu rol de protecţie şi integritate a personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: news.ro