Naţional

2019-11-13, 15:11:14

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, cercetat pentru şantaj, după ce şi-a ameninţat fosta iubită; în dosar mai sunt vizate patru persoane, între care un medic

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin este cercetat după ce şi-a ameninţat fosta iubită că va face publice fotografii indecente cu ea, dacă nu va relua relaţia cu el, şi chiar i-a cerut şefului acesteia să îi desfacă contractul de muncă. În dosar mai sunt vizate patru persoane, între care un medic. Poliţiştii şi procurorii au făcut patru percheziţii în acest dosar.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al DIICOT, procurorii din Caraş- Severin şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au făcut  patru percheziţii pe raza municipiilor Caransebes, Reşiţa (sediul unei instituţii publice) şi a comunei Buchin, judeţul Caraş-Severin, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de şantaj.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2018-2019 la nivelul judeţului Caraş-Severin s-a constituit un grup infracţional organizat pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, grup infracţional coordonat de către un suspect, director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin şi din care mai fac 4 suspecţi, angajaţi ai aceleiaşi instituţii”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, începând cu luna februarie 2019 şi până în prezent şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin a săvârşit acte de ameninţare şi constrângere psihică şi fizică pentru a determina o femeie, pe fosta sa iubită, să reia relaţia intimă pe care au avut-o până în februarie 2019.

„În actele de constrângere menite sa creeze o stare de temere pentru a o determina pe persoana vătămată sa aibă o conduită docilă de acceptare a unei relaţii intime cu acesta, pentru a avea o putere mai mare de convingere, suspectul a întreprins acţiuni directe de şantaj (prin ameninţarea cu darea în vileag a unor poze indecente menite a determina pierderea custodiei copilului minor al părţii vătămate si ameninţării cu pierderea locului de muncă) şi indirecte prin intermediul angajaţilor din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, respectiv, prin intermediul a trei suspecţi, doi soferi şi un medic ( persoane care la cererea suspectului au urmarit persoana vatamată, actiuni menite să intimideze) precum şi prin intermediul unei alte persoane pe care suspectul a chemat-o pentru a-l sprijini în acţiunea de intimidare pe care a exercitat-o asupra persoanei vătămate în data de 24.10.2019)”, se mai arată în comunicat.

Începând cu luna februarie 2019, la sfârşitul relaţiei dintre cei doi, conform mesajelor de ameninţare trimise de către suspect, medicul împreună cu cei doi şoferi au urmărit femeia, în oraş, chiar în timpul serviciului.

În cursul lunii martie 2019 suspectul a ameninţat-o prin mesaje spunându-i că deţine filmări în ipostaze nud cu persoana vătămată, din cuprinsul lunii februarie 2019, într-o cameră de hotel din Băile Herculane şi că o poate face de ruşine cu aceste imagini.

Tot în luna martie 2019 suspectul l-a sunat pe fostul soţ al femeii spunându-i acestuia să deţine imagini în ipostaze nud cu aceasta şi că dacă doreşte le poate folosi să obţină custodia fiului părţii vătămate.

De asemenea, în luna iunie 2019 suspectul a adresat mesaje de ameninţare femeii, spunându-i că o va lăsa fără serviciu şi că îi va trimite controale pentru a fi dată afară.

„La data de 24.10.2019, în jurul orelor 18:00, persoana vătămată a fost oprită în trafic de către suspect, acesta tăindu-i calea cu autoturismul pe care îl conducea. Cu acest prilej suspectul l-a chemat sa-l sprijine în această acţiune şi pe un alt suspect după care a ameninţat-o pe persoana vătămată că de data aceasta nu o mai iartă, a păsuit-o destul şi că are relaţii suficiente cât să poată determina demiterea sa de la locul de muncă pe care îl deţine. Ulterior, în seara zilei de 24.10.2019 suspectul l-a contactat pe şeful persoanei vătămate solicitându-i să îi desfacă contractul de muncă persoanei vătămate făcând aluzie la posibile repercusiuni asupra firmei în cazul în care nu recurge la această variantă”, se mai arată în comunicat.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraş-Severin urmează a fi aduse un număr de 5 persoane care vor fi audiate în acest caz.

Sursa: news.ro


Comentarii

Redacţia

2019-11-13 15:11:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...