Agricultură

2018-12-04, 11:45:31

Selecţia pentru cele 200 de locuri de muncă la cules de mazăre se va organiza, în Slatina, pe 14 decembrie

Selecţia organizată de angajatorul danez, care are nevoie de 200 de culegători de mazăre, se va organiza în Slatina, pe 14 decembrie, la Casa de Cultură a Tineretului. Persoanele interesate se mai pot înscrie la selecţie până pe data de 10 decembrie. CV-urile se pot depune la sediul AJOFM Olt.

Cei care doresc să plece la muncă în străinătate, la cules mazăre în Danemarca sau Portugalia, mai au la dispoziţie câteva zile pentru a se înscrie la selecţia ce se va organiza pe 14 decembrie, în Slatina, la Casa de Cultură a Tineretului. Angajatorul danez nu solicită cunoştinţe de limbă străină.

Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. 100 de lucrători vor munci în Danemarca, în timp ce alţi 100 vor lucra la o fermă din Portugalia, deţinută de angajatorul danez.

Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, în ladiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim pe lună pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro. Dacă se culeg mai mult de 1.950 kilograme în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kilogram cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei portugheze.

Cazarea se face în case echipate cu toate utilitaţile. Taxa de cazare platită de lucrator pe luna este de 100 - 120 euro, incluzând utilităţile. Transportul dus-întors Romania-Portugalia este în responsabilitatea lucrătorului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de angajator.

Lucrătorii din Danemarca vor fi cazaţi în rulote, dotate cu bucătarie, baie şi maşini de spălat.

Contractul este pe perioada martie-iunie 2019, pentru lucrătorii de la ferma din Portugalia, şi iunie-octombrie pentru Danemarca. Programul de lucru este de 30-40 de ore, şase zile pe săptămână.

Comentarii

Redacţia

2018-12-04 11:45:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...