Politică

2020-03-04, 14:44:06

Senatorul Siminica Mirea cere bariere la toate trecerile la nivel cu calea ferată

Senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea, a anunţat că va monitoriza proiectele Ministerul Transporturilor privind trecerile la nivel cu calea ferată, parlamentarul solicitând încă de acum doi ani creştere siguranţei cetăţenilor.

Siminica Mirea a arătat că, la începutul lunii februarie a acestui an, a formulat o întrebare adresată ministrului Transporturilor, Lucian Nicolae Bode. Întrebarea era: „Care sunt sumele alocate, în bugetul asumat pentru anul 2020, pentru realizarea investiţiei care reprezintă cele 476 de bariere la trecerile de nivel cu calea ferată?”.

Ea a anunţat că va monitoriza aceste proiecte.

„Din răspunsul ministrului de resort aflăm că există un proiect de modernizare a trecerilor la nivel cu calea ferată, aflat în faza de studiu de fezabilitate. Prin acest proiect, finanţat cu bani europeni şi de la bugetul de stat, cu suma de 7.996 mii lei, vor fi modernizate 150 de treceri la nivel cu calea ferată. Iar cu 5.753 mii lei, sumă alocată de la bugetul de stat, vor fi modernizate 76 de treceri la nivel cu calea ferată. Acum rămâne ca faptele să vorbească! Siguranţa cetăţenilor este mai presus de orice. Voi monitoriza desfăşurarea acestor proiecte”, a declarat Siminica Mirea.


Comentarii

Redacţia

2020-03-04 14:44:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...