Politică

2019-05-24, 08:48:28

Senatorul Stănescu şi parlamentarii de Olt au depus la Senat iniţiativa legislativă pentru preluarea de către Primăria Slatina a terenului pe care să construiască drumul de legătură între zonele industriale

Senatorul Paul Stănescu a iniţiat, alături de ceilalţi parlamentari din judeţul Olt, o propunere legislativă privind trecerea unor terenuri aparţinând Hergheliei Slatina, aflată în subordinea Ministerului Apelor şi Pădurilor – Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, cu titlu gratuit, în administrarea Primăriei Slatina. Este vorba despre terenul de care municiplalitatea are nevoie pentru construirea drumului de legătură între zonele industriale ale oraşului.

Propunerea legsilativă a fost înregistrată la Senat şi urmează să intre în dezbatere. Ceilalţi iniţiatori sunt senatorii Renică Diaconescu şi Siminica Mirea şi deputaţii Dan Ciocan, Marius Iancu, Florin Iordache şi Alexandru Stănescu.
Varianta de ocolire propusă de primarul Emil Moţ pleacă din drumul naţional DN 65, din zona sediului Alro SA, traversează câmpul Slatinei şi o parte din terenurile Hergheliei Slatina, trece calea ferată şi ajunge în drumul judeţean DJ 546, în zona fabricilor Pirelli, Bekaert, TMK şi Prysmian.

Totodată, aferent acestui drum de legătură între zonele industriale ale Slatinei, vor fi construite trei mari parcări unde să poată fi lăsate atât camioanele ce vin să descarce sau să încarce marfa de pe platforma industrială a municipiului. Prima parcare va fi ampalsată în vecinătatea Alro şi a drumului naţional DN 65, cea de a doua va fi amenajată în zona străzii Recea, iar a treia parcare va fi în zona drumului judeţean DJ 546, lângă celelalte fabrici.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, în parcarea din zona străzii Recea vor putea fi lăsate şi autoutilitarele deţinute de slătineni sau maşinile de serviciu de mare tonaj, care nu vor mai avea accesul permis în parcările din interiorul municipiului. Toate parcările vor fi păzite şi supravegheate video.

Pentru a duce la capăt această investiţie, Primăria Slatina trebuie să preia de la Romsilva două terenuri ale Hergheliei de lângă oraş. Este vorba despre un teren în suprafaţă de 289,314 metri pătraţi şi un altul de 1.604,563 metri pătraţi.

Comentarii

Redacţia

2019-05-24 08:48:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...