Şerban Berteşteanu, un medic cu o carieră strălucită: „Sunt semne că sunt încă asimilat ca «fiu al Slatinei» şi mă bucur foarte tare”

Conferenţiar doctor Şerban Berteşteanu are un curriculum impresionat, ce se întinde pe 11-12 pagini. Zeci de cursuri făcute atât în ţară, cât şi peste hotare sunt trecute în dreptul medicului născut şi crescut la Slatina. Şerban Berteşteanu are o carieră de succes, fiind unul dintre cei mai apreciaţi medici în patologia oncologică ORL. Alături de echipa sa de la Spitalul Clinic Colţea efectuează intervenţii chirurgicale în premieră.

Medicul Şerban Berteşteanu a fost prezent, vineri, la „Zilele Medicale Slătinene”, unde a prezentat lucrarea „Interdisciplinaritatea în Patologia Oncologică ORL”.

Acesta s-a arătat încântat că nu a fost uitat şi că a fost invitat la evenimentul organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

„Este un eveniment binevenit, un eveniment care mă bucură. Ştiu că a ajuns la ediţia a treia, însă este prima dată când sunt invitat. Asta înseamnă că lumea nu m-a uitat. Sunt semne că sunt încă asimilat ca «fiu al Slatinei» şi mă bucur foarte tare. Îmi place să împărtăşesc din experienţa mea, este în fişa postului, sunt cadru didactic şi trebuie să le spui oamenilor şi să le arăţi partea corectă din meseria ta, şi cu bune şi cu rele”,
a spus Berteşteanu.

Acesta este fiul lui Alexandru şi Genţiana Berteşteanu, doi medicii respectaţi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. ORL-istul slătinean, Alexandru Berteşteanu, a murit fulgerător în 2013, în urma unui accident vascular.

Şerban Berteşteanu şi-a amintit că în copilărie petrecea foarte mult timp pe secţiile Spitalului Slatina. Spune că acest lucru l-a ajutat apoi în cariera sa. Nu s-a rupt total de oraşul copilăriei, iar cel puţin o dată pe lună vine pentru consultaţii la o clinică privată din Slatina, dar şi ca să-şi vadă apropiaţii.

„Teoretic, nu am lucrat niciodată la Slatina, dar când eram copil eram zilnic la Spitalul Slatina. Am crescut în acest spital, pe diferite secţii. Şi la ORL şi la Dermatologie. M-a ajutat acest lucru foarte mult în carieră. Bucătăria am învăţat-o de la Slatina, restul... Este foarte bine să ai un punct de plecare. A fost un punct de plecare bun, sănătos. Bineînţeles că şi familia a fost un punct de plecare. Eu vin şi acum la Slatina. O dată pe lună văd pacienţi la o clinică privată de aici. Vin la Slatina, este o chestie de suflet, îmi văd prietenii, neamurile, apropiaţii, dar o singură dată pe lună”, a adăugat medicul.

Conferenţiar doctor Şerban Berteşteanu spune că incidenţa cancerului în sfera ORL a crescut foarte mult, în ultima perioadă. Grav este că specialiştii care tratează astfel de afecţiuni pot fi număraţi pe degete.

„A crescut incidenţa cancerului în sfera ORL. Fiind la Spitalul Colţea, care are un profil oncologic, suntem efectiv năpădiţi de pacienţi din toate colţurile ţării. Asta şi pentru că foarte puţini doctori se mai apleacă asupra acestei patologii, care este una extrem de grea, consumatoare de timp şi de resurse din toate punctele de vedere. Numeri pe degetele de la două mâini oamenii care mai fac Oncologie ORL în România. Ne vin pacienţi din toată ţara, chiar şi din Olt. Mă ştie lumea şi îi trimit la mine”,
a mai spus medicul.

Acesta este la curent cu dezvoltarea unităţii medicale din Slatina şi spune că Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina are condiţii mai bune decât unele spitale din Capitală.

„Ştiu de lucrurile pe care le face medicul George Craioveanu la Slatina. Îl laud mereu. Ar trebui să facă mai mulţi medici astfel de lucruri, să aibă iniţiativă, să aibă curaj. Cred că la Spitalul Slatina sunt condiţii mai bune decât în multe spitale din Bucureşti. S-a investit mult, dar nu contează doar baza materială, ci şi oamenii pe care îi ai. Trebuie investit în oameni, dacă ai oamenii, ei pot lucra şi cu mâinile goale. Dacă nu ai profesionişti, le poţi da orice, că nu se pot face lucruri”,
a conchis medicul Şerban Berteşteanu.