Agricultură

2019-08-01, 12:24:50

Sesiunea se va deschide în câteva zile. Fermierii olteni pot accesa fonduri pentru înfiinţarea întreprinderilor de prelucrare şi comercializare a fructelor

AFIR a publicat Ghidul solicitantului - versiunea 2019 pentru submăsura 4.2a „Investiții în procesarea şi marketingul produselor din sectorul pomicol”. Fermierii olteni pot accesa fonduri europene pentru înfiinţarea întreprinderilor de prelucrare şi comercializare a fructelor. Sesiunea de depunere va fi deschisă în câteva zile.

Fermierii olteni pot accesa bani europeni pentru modernizarea și crearea de unități de procesare a fructelor, pentru introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese tehnologice, fiind astfel create noi locuri de muncă.

Directorul OJFIR Olt, Ştefan Olaru, a precizat că este prima sesiune din acest an, urmând a fi deschisă în câteva zile.

„Este prima sesiune din acest an pentru submăsura 4.2a, iar zilele următoare va fi deschisă. Ne aşteptăm ca fermierii din nordul judeţului să fie interesaţi de această submăsură, dar cereri pot fi depuse de peste tot din Olt”, a spus Olaru. 

Sprijinul nerambursabil se va acorda după cum urmează:

-întreprinderi micro și mici - intensitatea sprijinului este de 50 la sută din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăși 600.000 euro pentru proiectele care nu presupun investiții care acoperă tot lanțul alimentar sau 900.000 euro pentru investițiile care acoperă tot lanțul alimentar (colectare, depozitare, condiționare,  procesare și comercializare).

- întreprinderi mijlocii - intensitatea sprijinului este de 50 la sută din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăși 800.000 euro pentru proiectele care nu presupun investiții care conduc la un lanț alimentar integrat sau 1.100.000 euro pentru investițiile care conduc total un lanț alimentar integrat (colectare,  depozitare, condiționare, procesare și comercializare).

- întreprinderi mari - intensitatea sprijinului este de 40 la sută din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăși 1.000.000 euro pentru proiectele care nu presupun investiții care conduc la un lanț alimentar integrat sau 1.500.000 euro pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat.

Comentarii

Redacţia

2019-08-01 12:24:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...