Politică

2021-04-28, 11:19:49

Siminica Mirea (PSD Olt), interpelare cu privire la organizarea de nunţi şi botezuri, în condiţii de siguranţă

Senatorul PSD Siminica Mirea cere Guvernului revenirea la normal, într-un mod responsabil, în ceea ce priveşte organizarea de evenimente, precum nunţi sau botezuri.

Parlamentarul oltean arată că a fost asaltată de antreprenori din domeniu, la audienţele din teritoriu.

„Astăzi, în cadrul ședinței de Plen, am adresat o interpelare domnului Prim-Ministru al României, Florin-Vasile Cîțu, și o întrebare doamnei Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, cu privire la situația și lipsa unor alternative privind organizarea de evenimente, precum nunți sau botezuri. Inițiativa vine în urma numeroaselor audiențe primite din partea întreprinzătorilor din această industrie, la cabinetele specifice din teritoriu deoarece, după cum bine cunoaștem, acest sector al evenimentelor a avut extrem de mult de suferit încă de la începutul pandemiei, iar datele statistice arată că, aproximativ 70% din nunțile programate s-au anulat”, a declarat Siminica Mirea.

Ea le-a sugerat autorităţilor din domeniul aprobarea unei proceduri de triere epidemiologică a invitaţilor, la astfel de evenimente.

„Consider că romanii merită și au nevoie de o alternativă în această direcție. Tocmai de aceea, scopul adresărilor a fost acela de a sugera ideea amplasării unui cort de triere, în imediata apropiere a sălii de evenimente, în care să existe asistență medicală, iar costurile să fie suportate în întregime de către organizator. În acest sens, sunt dispuse teste antigen rapide pe bază de saliva, iar participanții cu rezultat negativ benefiaciază de o brățară care să ateste data curentă și faptul că nu sunt infectați. Toate acestea pentru o revenire la normal, dar în mod responsabil!”, a conchis parlamentarul PSD Olt.

Comentarii

Redacţia

2021-04-28 11:19:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...