Politică

2019-08-07, 13:33:13

Siminica Mirea: „Sunt dispusă să renunț la orice funcție publică, în măsura în care s-ar dovedi gravele acuzații. Cumpănașu este dispus să procedeze la fel?”

Senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea, i-a răspuns miercuri, printr-o postare pe Facebook, unchiului Alexandrei Măceşanu, Alexandru Cumpănaşu, care a cerut audierea tuturor parlamentarilor din judeţ cu privire la existenţa unor clanuri mafiote şi legătura acestora cu anumiţi lideri politici.

Siminica Mirea spune că „rațiunea trebuie să învingă”, iar „instituțiile statului trebuie să explice”

„Cel care se pretinde unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, solicită audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la: «rețelele de crimă organizată (...), cu privire la orice informație pe care aceștia o dețin în acest moment, cu privire la rețelele de crimă organizată, trafic de persoane și trafic de organe (...)». Țin să precizez că, personal, în activitatea publică desfășurată în calitate de senator al României, cât și de pe poziția de persoană fizică, nu mă încadrez în ceea ce sugerează, extrem de grav, laconic și generalist, sursa citată. Nu am participat la nicio numire publică în posturile de conducere, atât la nivel județean, cât și la nivel central, a unor persoane, fie apropiate acestor cercuri de influență, fie și din afara acestora. Îmi exercit atribuțiile conferite de lege în limitele legale și cu o măsură continuă și atentă asupra normelor de bun simț”, spune Siminica Mirea.

Parlamentarul oltean reclamă faptul că există persoane care se promovează cu ajutorul tragicului eveniment din Caracal.

„Sunt dispusă să particip la orice fel de audiere în sensul invocat, pentru eliminarea oricăror suspiciuni, dar nu pentru a da satisfacție unei/unor persoane aflate în campanie de promovare, într-un context tragic, dat de situația de la Caracal. Aș fi așteptat din partea numitului Alexandru Cumpănașu un telefon, măcar, pentru a discuta direct, înainte de a formula acuzații grave, generale și nefondate. Sunt surprinsă, tristă și consternată de această afirmație, rostogolită în spațiul public, generată de un personaj căruia nu vreau să-i fiu partener de polemică”, a mai spus senatorul Mirea.

Mai mult, Siminica Mirea spune că este dispusă să renunţe la orice demnitate publică, dacă acuzele lui Cumpănaşu se vor adeveri.

„Eu, în susținerea celor de mai sus, sunt dispusă să renunț la orice funcție publică, în măsura în care, prin absurd, s-ar dovedi, fie și un procent nesemnificativ, din gravele acuzații. Îl întreb pe Alexandru Cumpănașu dacă este dispus să procedeze la fel, în cazul în care nu are susținere pentru cele afirmate?!”, a conchis Siminica Mirea.

Alexandru Cumpănașu a depus, marţi, o solicitare la Parchetul General în care vrea audierea tuturor parlamentarilor de Olt cu privire la clanurile din județ.

Comentarii

Redacţia

2019-08-07 13:33:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...