Învăţământ

2019-03-11, 10:01:21

Simulare Evaluarea Naţională. Teste susţinute de elevii de clasa a VII-a, alături de cei de a VIII-a

Peste şapte mii de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a din judeţul Olt încep, astăzi, testările din cadrul simulării examenului de Evaluare Naţională. Astăzi este programată proba scrisă la limba şi literatura română.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Olt, simularea este susţinută de 3.628 elevi din clasa a VIII-a şi de 3.642 elevi de clasa a VIII-a, aceştia participând în premieră la o astfel de testare.
După proba la limba şi literatura română, desfăşurată astăzi, simularea continuă marţi cu proba la matematică. Pe 22 martie, se afişează rezultatele.

Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi sunt proiectate, potrivit ISJ, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie, potrivit sursei citate.

Comentarii

Redacţia

2019-03-11 10:01:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...