Comunitate

2019-04-08, 15:10:10

Sindicatele au ajuns la un prim acord cu conducerea Alro Slatina

În urma negocierilor desfăşurate, luni, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, sindicatele şi conducerea Alro Slatina au ajuns la un prim acord, după ce la finalul săptămânii trecute câteva sute de angajaţi ai companiei au protestat faţă de prevederile viitorului contract colectiv de muncă.

Preşedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu, a declarat că reprezentanţii conducerii Alro Slatina au acceptat solicitările sindicaliştilor. Angajaţii Alro erau nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii companiei nu vor să le crească veniturile salariale cu cel puţin 800 de lei la salariul tarifar al fiecărui angajat, având în vedere rezultatele economice foarte bune. Totodată, oamenii cer acordarea unei primede vacanţă în sumă de 2.500 de lei şi a unei prime pentru rezultatele financiare deosebite de un salariu brut fiecărui angajat.

Marţi va avea loc încă o întâlnire între cele două părţi, de data aceasta participând toate sindicatele din Alro.

„Negocierile s-au deblocat, la întâlnirea avută la ITM. Au venit şi cei din boardul companiei de la Bucureşti, şi am stabilit parametrii pe cele trei chestiuni ridicate, adică creşterea salariului cu 800 lei, 300 de lei în plus la voucherul de vacanţă şi al 13-lea salariu, la finalului fiscal. Dânşii au ridicat însă problema că alte două sindicate fuseseră de acord cu alte condiţii şi vor fi chemaţi şi ei, mâine la ora 12.00, pentru a vedea dacă sunt de acord cu majorările negociate de noi. Am negociat peste ceea ce aveau ei, aşa că nu cred că vor fi probleme. Mâine se vor semna şi documentele necesare”, a declarat Ioţu.

Comentarii

Redacţia

2019-04-08 15:10:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...