Singurul autor român inclus în colecţia „Strada Ficţiunii”, la Slatina

Adrian Voicu, primul român care a lansat o carte în cadrul colecţiei „Strada Ficţiunii”, a editurii All, le-a adus slătinenilor „Nepovestitele trăiri ale templierilor români”.

Volumul „Nepovestitele trăiri ale templierilor români” a fost lansat ieri şi la Slatina, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Olt, în prezenţa vicepreşedintelui editurii All, Mario Demezzo. Cartea a primit aprecieri atât din partea unor oameni de cultură slătineni, cât şi a reprezentantului editurii, care a ţinut să menţioneze că Adrian Voicu este primul român inclus în cea mai recentă colecţie de la All.

 

„Este o carte pe care o recomand cu mare căldură. Îmbină istoria, prezentând peregrinările a trei templieri prin Europa Evului Mediu, cu umorul, de aceea este o carte savuroasă, care poate fi citită la munte, la mare, într-un week-end în care cititorul doreşte să se relaxeze. Toate aceste elemente ne-au determinat să o includem în colecţia «Strada Ficţiunii», cea mai nouă colecţie a editurii, o colecţie care îmbină autori clasici cu autori contemporani. «Nepovestitele trăiri ale templierilor români» este primul volum al unui autor român care face parte din această colecţie”, a declarat Mario Demezzo, vicepreşedintele editurii All.

Autorul schimbă destine literare


Principalele personaje ale romanului sunt Berilă, Pişta Massy şi Kremvurşt von Schlitz. Ei fac parte dintr-un ordin secret şi au fost instruiţi în spiritul onoarei şi al prieteniei. Inamicii le vor pune piedici de-a lungul şi de-a latul Europei. Romanul cuprinde numeroase răsturnări de situaţie şi schimbă finalul mai multor poveşti de dragoste şi bătălii ale unor autori celebri. Astfel, cei trei templieri trec prin bătălia de la Posada, rescriu istoria lui Romeo şi a Julietei, salvându-i pe cei doi îndrăgostiţi de la omor. Autorul schimbă şi deznodământul legendelor româneşti  „Mioriţa” şi „Meşterul Manole”, toate poveştile având, asemeni basmelor, un final fericit. Scriitorul nu are inhibiţii nici în limbaj, nici în abordarea de teme ori în lansarea de „şopârle” contemporane.
Eroii lui Adrian Voicu străbat Europa, prezentând numeroase ipostaze şi nu în ultimul rând realizând un portret gastronomic al ţărilor pe care le străbat. „Nepovestitele trăiri ale templierilor români” sunt o repriză de râs, prospeţime şi istorie pe înţelesul amatorilor de intrigi.

Blogul lui Voicu, ,,blogul cu cel mai mult umor” în 2010

Adrian Voicu s-a născut pe 14 martie 1970 la Nehoiu, în judeţul Buzău. Are studii militare şi tehnice, iar după un deceniu de profesat în ingineria aviatică a debutat în 2007 cu volumul de proză „Joi seara, în parcare”,  urmat de cartea de memorialistică „Între două decolări”. A câştigat în anul 2009 premiul special pentru proză la Festivalul de Literatură „Lili” al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.
Autorul este prezent şi în spaţiul virtual: www.adrianvoicu.ro şi blog.adrianvoicu.ro, premiat de Blog de Blog: Cel mai savuros blog în 2009 şi  Blogul cu cel mai mult umor în 2010.