Administraţie

2018-12-06, 12:45:23

Sistemul care a topit zăpada în zona statuii lui Cuza, implementat şi pe esplanadă

Sistemul de degivrare a trotuarelor va fi implementat de municipalitate şi pe esplanada din centrul Slatinei după ce şi-a dovedit eficacitatea în zona pietonală recent reabilitată din zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu, a declarat că în zona respectivă n-a mai fost nevoie de intervenţia utilajelor şi a muncitorilor, pavele încălzindu-se iar zăpada topindu-se.

„Sistemul a fost pus în funcțiune zilele trecute și s-a dovedit eficient. Nu a mai fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire sau a muncitorilor, zăpada s-a topit, pavajul a fost uscat. Am decis că vom extinde sistemul și pe esplanadă, o dată cu reabilitarea acestei zone”, a explicat Stăncioiu.

Zona de lângă statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Slatina a fost refăcută total, acesta fiind un prim pas din proiectul municipalităţii de refacere a Esplanadei. Lucrările sunt efectuate de firma Dezvoltare Urbană Slatina, care administrează spaţiile verzi din municipiu.

Noul concept al zonei urbane presupune pavaje, iluminat public inteligent, mobilier urban, dar şi o zonă verde generoasă.

Comentarii

Redacţia

2018-12-06 12:45:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...