Sănătate

2020-02-28, 17:50:53

Slătineanul care a intrat în contact direct cu italianul confirmat cu COVID-19 trebuie carantinat

Potrivit specialiştilor DSP Olt, bărbatul care în data de 22 februarie a zburat lângă italianul confirmat cu coronavirus trebuie introdus în carantină. Acesta se află, din 25 februarie, în Bucureşti.

Joi, autorităţile au aflat că un slătinean care este contact direct al italianului cu coronavirus. Bărbatul s-a aflat în imediata apropiere a celui confirmat în timpul zborului Craiova-Bologna, pe 22 februarie. 

Patru zile mai târziu, olteanul a revenit în ţară, dar pe o altă rută, Verona - Bucureşti, şi a rămas în Capitală. 

„Trei persoane au fost identificate ca fiind contacţi ai cetăţeanului italian confirmat la Rimini cu coronavirus. Doi dintre ei au intrat pe sistemul de supraveghere prin izolare la domiciliu, ca şi contact indirect, în cursa Bologna-Craiova din data de 18.02.2020, iar o persoană a fost identificată ca fiind contact direct cu italianul, pentru care se impune carantinarea, în data de 22.02.2020 în cursa Craiova-Bologna. Din ancheta efectuată am constatat că persoana se află în Bucureşi, motiv pentru care am adus la cunostinţa DSP Bucureşti, pentru a aplica măsurile obligatorii”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Potrivit unor informaţii, bărbatul urma să participe la o emisiune televizată. 

De luni până astăzi, au intrat în monitorizare 145 de persoane provenite din regiunile Lombardia şi Veneto pentru care s-a decis supravegherea în regim de izolare la domiciliu timp de 14 zile.


Comentarii

Redacţia

2020-02-28 17:50:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...