Social

2019-02-07, 11:35:04

Societăţi din Caracal, amendate pentru munca la negru

Două societăţi din Caracal au fost depistate, în timpul controalelor inopinate desfăşurate de inspectorii ITM Olt, cu personal fără forme legale de muncă. Este vorba despre o societate de alimentaţie, cu o persoană, şi una de comerţ, care avea, de asemenea, un angajat fără forme legale de muncă.

Controalele periodice efectuate de inspectorii ITM Olt au scos la iveală o serie de nereguli, cea mai gravă fiind şi de această dată munca nedeclarată. Două societăţi din Caracal s-au ales cu câte o amendă de 20.000 de lei, pentru această practică ilegală.

„Cele două societăţi aveau la lucru câte o persoană. Inspectorii au aplicat amenzi, pentru munca la negru, în valoare totală de 40.000 de lei”,
a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Olt, Bogdan Ţucă.

Alte deficienţe, care s-au soldat cu amenzi, au fost legate de neplata salariului, neacordarea concediului de odihnă, netrasmiterea în termen a contractelor de muncă şi a modificărilor acestora în Revisal şi neefectuarea controlului medical periodic.

Comentarii

Redacţia

2019-02-07 11:35:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...