Social

2020-02-13, 10:35:52

Societăţile de construcţii, în vizorul ITM Olt

Pentru prevenirea pericolelor la care sunt expuşi muncitorii din construcţii, ITM Olt va desfăşura o campanie dispusă la nivel naţional, care se va derula pe mai multe etape. Angajatorii vor fi chemaţi la sediul insituţiei pentru instruire cu privire la obligativităţiile pe care le au, după care vor fi efectuate controale pe şantiere.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt va desfăşura, în această perioadă, campania națională privind obligațiile angajatorilor de a implementa, pe baza principiilor generale de prevenire, măsurile necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea în șantierele temporare sau mobile

Obiectivele campaniei sunt organizarea activităţilor de securitate şi sănătate în  muncă pe șantierele temporare sau mobile, instruirea lucrătorilor, lucrul la înălţime și acordarea echipamentului individual de protecție, utilizarea instalațiilor de ridicat și protecţia împotriva electrocutării pe șantierele temporare sau mobile, respectarea cerinţelor minime de securitate şi sănătate la lucrările de săpături.

Campania națională se va desfășura în mai multe etape începând cu mediatizarea, informarea și conștientizarea angajatorilor și lucrătorilor privind riscurile de cădere de la înălțime, prin întâlniri cu aceștia la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Celelalte etape vor consta în verificări prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse.

Acţiunile de control se vor desfăşura în perioada aprilie - octombrie 2020.


Comentarii

Redacţia

2020-02-13 10:35:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...