Agricultură

2019-05-16, 16:18:40

Socotelile fermierilor olteni, date peste cap de seceta din toamnă. Au însămânţat suprafeţe mai mari cu floarea soarelui, porumb şi legume în câmp

Socotelile fermierilor olteni au fost date peste cap de seceta din toamna anului trecut, lanuri întregi de rapiţă fiind compromise. Aceştia au fost nevoiţi să cultive în primăvară suprafeţe mai mari cu floarea soarelui, porumb sau legume în câmp.

Suprafeţele însămânţate, în această primăvară, depăşesc cu mult ceea ce şi-au propus fermierii olteni în toamna anului trecut. Aşa se face că agricultorii olteni au însămânţat în primăvară 98.300 hectare cu floarea soarelui, faţă de 87.525 cât şi-au propus, 99.000 hectare de porumb, faţă de 95.500 hectare, 9.350 hectare cu legume în câmp, cu aproape o mie de hectare mai mult decât au estimat în 2018. Suprafaţa cultivată în toamnă este mai mare faţă de cea anunţată şi la fasole boabe, mazăre boabe sau cartofi.

Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat suprafeţele de rapiţă, compromise din cauza secetei, au fost înlocuite cu aceste culturi.

„La nivelul judeţului, din cauza secetei au dispărut suprafeţe mari de rapiţă. Fermierii au înlocuit această cultură cu porumb, floarea soarelui sau legume în câmp. Acesta este motivul pentru care acum aveam suprafeţe mai mari, faţă de ceea ce au estimate ei anul trecut”, a spus Drăghicescu. 

Conform statisticii DAJ Olt, în această primăvară au fost însămânţate în judeţ 241.973 hectare.

Comentarii

Redacţia

2019-05-16 16:18:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...