Comunitate

2020-11-08, 15:14:28

Soluţii pentru funcţionarea pieţelor din judeţ. Scoaterea standurilor şi dezasamblarea pereţilor exteriori, în Piaţa Zahana

După ce Guvernul Orban a decis ca de mâine, 9 noiembrie, toate pieţele să fie închise, autorităţile locale, primarii, au încercat să găsescă soluţii astfel încât micii producători să-şi poată vinde, în continuare, produsele. Astfel, în judeţul Olt, nu se închide nicio piaţă.

În cazul celei mai mari pieţe, Zahana, din Slatina, s-a decis ca pereţii exteriori să fie rabataţi, dar şi ca unele tarabe să fie scoase în exteriorul pieţei. 

„La Zahana dezasamblăm pereţii exteriori, dar şi scoatem standurile în stradă. În cazul celorlalte pieţe din oraş nu este nicio problemă, acolo se pot deschide pereţii, este mai uşor”, a precizat primarul Slatinei, Emil Moţ. 

Aceeaşi soluţie va fi aplicată şi în cazul pieţelor din Caracal şi Drăgăneşti-Olt, unde o parte a pieţei agroalimentare funcţionează în spaţiu închis. 

La Corabia, standurile sunt scoase în exteriorul pieţei, iar în Balş şi Potcoava vor fi mutate standurile din spaţiu închis (sectorul „Lactate”) în zona liberă din cadrul acestor pieţe. 

„Suplimentar, administratorii pieţelor agroalimentare vor reduce numărul standurilor de vânzare şi vor limita numărul de persoane prezente în acelaşi timp în incinta pieţei. De asemenea, se vor organiza fluxuri separate pentru persoanele care intră în, respectiv părăsesc piaţa agroalimentară, precum şi triajul observaţional atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători”, spun reprezentanţii Prefecturii Olt.


Comentarii

Redacţia

2020-11-08 15:14:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...