Agricultură

2019-08-15, 10:28:49

Specialiştii OJFIR Olt, sufocaţi de cereri de plată. Peste o sută de fermieri olteni cer bani pentru continuarea investiţiilor

Pentru că au proiecte în implementare pe submăsurile 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi 6.3 „ Dezvoltarea fermelor mici”, peste o sută de fermieri olteni au depus la OJFIR Olt cereri de plată. După ce sunt verificaţi în teren, aceştia vor primi cea de a doua tranşă de bani.

Reprezentanţii OJFIR Olt au precizat că până în septembrie fermierii olteni vor mai depune alte o sută de cereri de plată.

„Suntem aglomeraţi pe partea de plată. Sunt multe proiecte în implementare pe submăsurile 6.1 şi 6.3 şi avem foarte multe cereri de plată. Peste o sută de astfel de cereri avem pentru tranşa a doua de plată. După ce sunt documentele verificate şi se face vizita în teren, fermierii primesc banii. Estimăm că până în septembrie se vom mai depune încă o sută de cereri”, a spus Letiţia Brânaru, şef serviciu în cadrul OJFIR Olt.

În cadrul submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” sprijinul este de 50.000 de euro, iar pentru 6.3 „Dezvoltarea fermelor mici” fondurile nerambursabile ajung la 15.000 de euro.

Comentarii

Redacţia

2019-08-15 10:28:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...