Sănătate

2020-03-23, 14:52:34

Spitalele, obligate să externeze pacienţii care nu reprezintă urgenţe

Grupul de Comunicare Strategică anunţă emiterea unui ordin ce priveşte unităţile sanitare publice şi private. Astfel, se vor externa toţi pacienţii ce nu reprezintă urgenţe, iar consultaţiile din ambulatorii se suspendă.

Începând de mâine, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

„De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital”,
se arată în comunicatul de presă al GCS.

Totodată, conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.



Comentarii

Redacţia

2020-03-23 14:52:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...