Sănătate

2017-01-25, 15:14:50

Spitalul Caracal scoate la concurs opt posturi de medic. Caracalenii au nevoie urgent de un neonatolog, pentru ca prematurii să nu mai fie transferaţi

Conducerea Spitalului Municipal Caracal a decis să scoată la concurs opt posturi de medic. Printre posturile disponibile se numără şi cel de neonatolog. Directorul medical al spitalului din Caracal, Mihnea Tuţă, a declarat că aducerea unui nou medic i-ar permite transformarea secţiei în gradul doi, ceea ce ar face posibilă tratarea prematurilor, fără a mai fi nevoie de transferarea lor.

Medicul Mihnea Tuţă a precizat că spre finalul acestei luni vor fi scoase la concurs opt posturi de medic.

Astfel, spitalul caracalean are nevoie de doi medici la Compartimentul de Primiri Urgenţe, de un internist şi un neurolog, aceşti doi specialişti urmând să iasă la pensie luna aceasta, doi radiologi şi un endocrinolog.

Totodată, directorul medical a reuşit să convingă un neonatolog să vină la Caracal, încercând astfel să ridice gradul Secţiei de Neonatologie la rangul al doilea.

Mihnea Tuţă a precizat că această modificare ar permite tratarea prematurilor chiar la Caracal, iar micuţii nu vor mai fi transferaţi la alte maternităţi din ţară.

„Vom scoate la concurs şi un post de neonatolog, am găsit un rezident interesat să vină la Caracal. Avem nevoie de un astfel de specialist pentru a transforma Neonatologia în grad doi, ea are acum gradul unu. Acest lucru ne-ar permite să ţinem şi copiii cu prematuritate mică la Caracal. Acum nu aveam voie, trebuie să-i trimitem în alte maternităţi de rang superior. Şi este o nenorocire, pentru că toate maternităţile din ţară sunt supraaglomerate şi avem o problemă cu transferul lor. Avem două incubatoare, am mai avea nevoie de două, dar unul o să vină printr-o fundaţie. Mai greu ne este cu specialiştii, iar neonatologul este o pasăre foarte rară în România. Mă bucur că am găsit un rezident de la Craiova care vrea să vină. Am primit asigurări că aceşti specialişti vor veni. Acum nu mai este ca pe vremuri când doctorii se rugau să primească şi ei un post. Acum este invers”, a spus Mihnea Tuţă.
 

Comentarii

Redacţia

2017-01-25 15:14:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro