Sănătate

2017-11-17, 10:50:06

Spitalul Orăşenesc Corabia, reabilitat termic cu fonduri europene. Investiţie de peste opt milioane lei

Primăria Corabia a reuşit atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a spitalului din localitate, valoarea totală a investiţiei depăşind opt milioane de lei.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean, a declarat că Proiectul „Creşterea eficienţei energetice a pavilioanelor centrale ale Spitalului Orăşenesc Corabia” este realizat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3.1 B, având o valoarea de 8.282.348,46 lei, inclusiv TVA.

Obiectivul specific al proiectului constă în reducerea cu peste 75% a consumului anual de energie primară până la valori de sub 155 kWh/mp/an şi a consumului de gaze cu efect de seră până la valori de sub 27Kg/mp/an.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea eficienţei energetice în clădirea publică a spitalului orăşenesc din Corabia (pavilioanele C1 şi C2) prin derularea de lucrări de intervenţie cu scopul termoizolării şi reabilitării celor două corpuri, modernizării instalaţiilor de preparare şi distribuire a agentului termic şi a apei menajere calde, inclusive utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum şi alte lucrări conexe. 

Proiectul a trecut de toate etapele de verificare şi se aşteaptă semnarea contractului de finanţare.

„Prin creşterea performanţei energetice la Spitalul Corabia, pe termen scurt şi mediu, se degrevează autoritatea publică locală de cheltuielile cu combustibilul convenţional utilizat, se reduc cheltuielile cu întreţinerea imobilului, se asigură susţinerea agenţilor economici din domeniul construcţiilor şi se creează noi locuri de muncă pe perioada de derulare a intervenţiei”,
a afirmat Dan Oltean.

Comentarii

Redacţia

2017-11-17 10:50:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...