Sănătate

2020-03-14, 19:00:33

FOTO. Spitalul Slatina, Scenariul 3 de COVID-19. Relocări de secţii, zonă de triaj, fără operaţii programate, măsuri fără precedent

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a trecut la setul de măsuri pentru Scenariul trei al crizei coronavirus. Astfel, în cadrul celuluie de criză constituite la nivelul SJU s-au dispus măsuri fără precedent, relocarea unor secţii, eliberarea altora, înfiinţarea zonei de triaj sau sistarea operaţiilor programate sunt câteva dintre ele.

Încă de vineri, în curtea Spitalului Slatina a fost adus un container pentru efectuarea triajului celor cu simptomatologie specifică COVID-19. Astfel, lângă intrarea principală în UPU s-a creat zona de triaj, compusă din containerul dotat cu chiuvetă proprie, aer condiționat și convector electric și cortul de campanie dotat cu scaune cu suport lavabil, sursă de caldură și dozator de apă.

„Deja am eliberat întregul corp de cladire al secției Boli Infecțioase pentru preluarea eventualelor cazuri suspecte, ce prezintă simptomatică. Pentru eliberarea acestui corp de cladire s-au efectuat urmatoărele modificari organizatorice: am sistat activitatea Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, care va desfășura activitate doar în sistem Ambulatoriu, am relocat Secția Oncologie de la etajul 5 - Medicală, la etajul 1 - Corp Central, în locul secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie. Toţi pacienţii secției de Boli Infecțiiase au fost mutaţi din corpul actual de cladire, în secția de Oncologie, etajul 5 – Medicală. Etajul 4 din Medicală, care a fost reabilitat complet, nu va fi dat în folosință încă secției de Medicină Internă, fiind păstrat ca zonă potențial disponibilă pentru situații extraordinare”, a precizat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea. 

Din acelaşi set de măsuri face parte şi reducere numărului internărilor de zi sau internărilor cu bilet de trimitere. 

„Am reorganizat programul operator şi s-a luat decizia anulării intervenţiilor chirurgicale programate. De asemenea, am asigurat un stoc de rezervă de materiale sanitare şi medicamente pentru situaţii extraordinare. Sunt măsuri fără precedent, pe care situaţia prin care trece România le impunea”, a declarat managerul Cătălin Rotea.


Comentarii

Redacţia

2020-03-14 19:00:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...