Sănătate

2019-11-11, 12:29:56

Spitalul Slatina, stoc de 300 de teste rapide pentru depistarea gripei. Doctorul Pătru: „Dacă testul este pozitiv, pacientul este izolat”

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina s-au pregătit pentru sezonul rece, fiind achiziţionate 300 de teste rapide pentru depistarea virusului gripal. Dacă suspectează că pacientul are gripă, medicul de pe Secţia de Boli Infecţioase este cel care recomandă acest prim test.

Epidemiologul de la Spitalul Slatina, medicul Cătălin Pătru, a precizat că, dacă testul rapid iese pozitiv, sunt prelevate şi probe ce sunt trimise pentru confirmarea diagnosticului la Institutul Cantacuzino Bucureşti.

„Spitalul Slatina are un stoc de 300 de teste rapide, care pot fi utilizate atunci când există o suspiciune clinică de infecţie cu virusul gripal. După ce pacienţii sunt consultaţi de către specialistul în Boli Infecţioase, acesta stabileşte dacă are nevoie de un test rapid. Dacă testul este pozitiv, pacientul este izolat. Se consideră că pacientul este suspect de gripă şi poate să rămână internat sau nu. Apoi se face şi confirmarea prin testarea serologică la Institutul Cantacuzino Bucureşti”, a spus medicul Cătălin Pătru. 

Medicul de la Spitalul Slatina a precizat că la nivelul judeţului nu au fost înregistrate până acum olteni cu gripă. Cel mai probabil primele cazuri vor apărea în decembrie.

„Sezonul nu a început, cred că în decembrie vom avea primele cazuri de gripă la nivelul judeţului. Faţă de anii trecuţi, mult mai mulţi olteni s-au vaccinat, inclusiv personalul medico-sanitar. Este un factor care va contribui cel puţin la diminuarea cazurilor grave. Vom avea pacienţi cu gripă, dar prin vaccinare persoanele cu risc de îmbolnăvire sunt protejate”, a adăugat Pătru.

Comentarii

Redacţia

2019-11-11 12:29:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...