Politică

2018-02-02, 13:14:02

Stănescu a predat domeniul fondurilor europene: „Reducerea decalajelor regionale constituie unul dintre principalele obiective ale utilizării Fondurilor Structurale”

Viceprim-ministru Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat, joi, protocolul de predare a domeniului „fonduri europene” către Rovana Plumb, noul ministru al fondurilor europene.

Cu această ocazie, Stănescu a apreciat că finanţările europene disponibile pentru beneficiarii publici şi privaţi pentru lunile ianuarie, februarie şi martie au fost deja lansate, o sumă de 3,1 miliarde de euro fiind direcţionată în principal pentru serviciile de sănătate, în vederea reabilitării, modernizării şi dotării ambulatoriilor, pentru investiţii în infrastructura de cercetare-dezvoltare, comunicaţii şi utilizarea noilor tehnologii, dar şi pentru investiţii în regenerarea urbană.

„Acest obiectiv face parte din strategia Guvernului, care prevede ca, în acest an, să fie lansate toate cele 23 de miliarde de euro disponibile a fi cheltuite până în anul 2023”, a afirmat ministrul dezvoltării.

Totodată, el a subliniat că „reducerea decalajelor regionale constituie unul dintre principalele obiective ale utilizării Fondurilor Structurale și de Investiții, iar România trebuie să susțină creșterea inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii, coroborat cu reducerea disparităților regionale”.

Comentarii

Redacţia

2018-02-02 13:14:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...