Economie

2018-02-16, 14:01:32

FOTO. Vicepremierul Stănescu, despre noua investiţie TMK la Slatina: „Contribuţia la bugetul local va fi mai mare, locurile de muncă, pe care comunitatea noastră le va avea, mai multe şi asta ne bucură”

Prezent la evenimentul de lansare a noului complex de tratamente termice al TMK Slatina, vicepremierul României Paul Stănescu a declarat că noua investiţie în valoare de 36 de milioane de dolari este de o importanţă imensă pentru comunitate.

Stănescu a arătat că, în urma investiţiei, vor fi mai multe locuri de muncă, iar contribuţia Grupului TMK la bugetul local va creşte.

„Astăzi este un eveniment foarte important, o bucurie pentru noi toţi. Sunt aici în calitate de membru al Guvernului României, dar aş vrea să vă spun că cea mai mare bucurie este să spun că sunt un localnic, că sunt, de fapt, un senator al judeţului Olt, care împreună cu toată comunitatea se bucură astăzi de o mare investiţie, la cele mai înalte standarde, a Grupului TMK. Deja putem spune (...) că suntem o familie, pentru că Grupul TMK este de aproximativ 18 ani în România, sigur a traversat şi perioade mai grele şi perioade mai bune. Iată că astăzi, la Slatina, aici la TMK-ARTROM suntem în casa unui lider mondial în ceea ce priveşte producţia de ţevi de oţel. Nu poate să fie decât o mare bucurie. Contribuţia la bugetul local va fi mai mare, locurile de muncă, pe care comunitatea noastră le va avea, mai multe şi asta ne bucură. Chiar simţim cu toţii, împreună cu TMK, că suntem o familie şi vă felicit pentru asta (...) şi ceea ce faceţi pentru comunitatea noastră, pentru implicarea pe care o aveţi, nu numai din Slatina, ci din întreg judeţul Olt şi sigur şi pentru ceea ce faceţi şi la Reşiţa (...) şi pentru ce faceţi ca investitor pentru mediul de afaceri din România”, a declarat Stănescu.

Vicepremierul a reiterat sprijinul Guvernului pentru investiţii şi investitori, în primul rând prin dezvoltarea infrastructurii rutiere.

„Ca reprezentant al Guvernului vreau să vă asigur de toată disponibilitatea noastră, acest guvern lucrează în continuare pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri pentru toţi investitorii, români sau străini şi sigur, Guvernul e obligat să pun la dispoziţia investitorilor foarte mute lucruri şi în primul rând, infrastructura. Ceea ce pot să vă anunţ şi afirm cu tărie şi cu multă bucurie, este că suntem în faza de procedură de achiziţie publică, proiectare şi execuţie a drumului expres Craiova- Slatina- Piteşti. Aşa cum dumneavoastră sunteţi foarte buni la termenele de execuţie, cred că ţineţi foarte mult şi la termenele de livrare a mărfii pe care o produceţi aici”, a declarat Paul Stănescu.

TMK-Artrom Slatina a lansat, vineri, cea mai nouă tehnologie, complexul de tratamente termice, în această dimineaţă. Prin aceasta, compania îşi consolidează prezenţa pe piaţă cu tuburi superioare pentru aplicaţii mecanice şi pentru explorarea petrolului şi gazelor, adăugând la portofoliul de investiţii încă 36 de milioane de dolari.

Compania TMK-Artrom SA Slatina, producător recunoscut pe piaţa ţevilor cu aplicaţii industriale din Europa, anunţă lansarea oficială în producţie a unui complex de tratamente termice pentru ţevi din oţel. Datorită noului echipament, compania va creşte ponderea producţiei Premium în portofoliul de comenzi.
Proiectul investiţional de anvergură permite tratamentul termic al ţevilor lungi rar întâlnit în Europa. Capacitatea anuală a liniei de tratament termic este peste 160 de mii de tone de ţevi. Proiectarea şi furnizarea echipamentelor a fost realizată de Grupul SMS, unul dintre liderii mondiali în echipamente pentru industria metalurgică.

Comentarii

Redacţia

2018-02-16 14:01:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...