Social

2020-05-08, 15:08:55

Stare de Urgenţă. AJPIS Olt a plătit şomajul tehnic pentru 846 de solicitanţi. Care sunt beneficiarii

Dacă AJOFM Olt plăteşte şomajul tehnic pentru societăţile care şi-au sistat activitatea, există alte câteva categorii importante afectate de pandemia COVID-19, care au soliciat acest sprijin, însă Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Astfel, PFA-urile, întreprinderile individuale, familiale, independente şi profesiile liberale beneficiază de o indemnizaie de 75% din salariul minim brut utilizat la fundamentarea bugetului, adică 4.071 de lei pe lună. La nivelul judeţului Olt, 846 de persoane au solicitat sprijinul financiar, pentru luna martie, suma plătită fiind de 1.585.330 de lei.

Persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale (II), familiale (IF), persoane fizice independente (PFI) și profesii liberale (PF) - cei cu întreprinderi individuale, cei cu drepturi de autor, lucrătorii din cooperație și liber-profesioniștii au avut posibilitatea de a solicita şomajul tehnic ca urmare a pandemiei COVD-19.

Pentru aceste categorii statul suportă, indiferent de veniturile lor, o indemnizație egală cu 75% din salariul mediu brut. Pe anul 2020 câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 5.429 lei. Astfel, indemnizația fixă pentru PFA și alte astfel de categorii este de 4.071 de lei brut pe lună. Indemnizația este supusă impozitării și plății contribuțiilor sociale, conform Codului Fiscal.

La nivelul judeţului Olt, 846 de astfel de categorii au solicitat această indemnizaţie, pentru luna martie. Cele mai multe sunt PFA-uri (419), întreprinderi individuale (230), întreprinderi familiale (38), alţi profesionişti (58), drepturi de autor şi drepturi conexe (4), structuri sportive în subordinea administraţiei publice locale (74), structuri sportive private (23), unităţi cooperatiste (81). Suma plătită de AJPIS Olt se ridică la 1.585.330 lei.

Comentarii

Redacţia

2020-05-08 15:08:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...