Comentariul Gazetei

2020-03-30, 11:18:02

Starea de urgenţă se va prelungi şi pentru ca unii să continue să facă bani

Şeful statului are posibilitatea să prelungească starea de urgenţă cu încă 30 de zile, deci să mergem cu această situaţie până undeva la mijlocul lunii mai. Ar fi şi normal să o facă şi nu cred că îl va acuza nimeni de nimic, având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, raportat în fiecare zi, dar şi de decese. Iohannis şi gaşca sa de la Palatul Victoria au însă şi o altă motivaţie decât protejarea populaţiei de virusul chinezesc cel rău.

Trebuie să vă amintiţi că pe perioada stării de urgenţă se pot face achiziţii prin atribuirea directă a contractelor, indiferent de sumă. Vedem că deja o „bucătăreasă din Giurgiu” a prins un contract baban cu statul pentru a furniza echipamente sanitare de protecţie. E o reţetă bună şi fiecare zi contează, iar la finalul celor 60 de zile de stare de urgenţă, unii vor avea nevoie de încă 60 doar ca să-şi numere profitul făcut.

În plus, tot pentru că este stare de urgenţă, angajările în diferite instituţii din ţară, mai ales în spitale sau DSP-uri, se pot face fără concurs. Aşadar, şi clica penelistă poate fi servită cu locuri de muncă bine plătite, la stat, fără ca cineva să conteste legalitatea angajării.

Din Ordonanţa militară nr. 4, prezentată duminică seara de ministrul Marcel Vela, am reţinut că primăriile vor fi obligate să monteze dispozitive de dezinfecţie, la toate intrările în blocurile de locuinţe. Aş fi curios să aflu câte cereri de adăugare a codului CAEN care permite desfăşurarea activităţii vor fi fost depuse, doar în această săptămână.

După cele 60 de zile de stare de urgenţă, este clar că cei bogaţi vor fi şi mai bogaţi, iar cei săraci vor fi cel puţin la fel de săraci. Carantină uşoară!

Comentarii

Redacţia

2020-03-30 11:18:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...