Politică

2019-04-23, 14:23:05

Statuile din Balş, jumătate amplasate cu spatele la stradă, date ca exemplu de administraţie locală de calitate, într-un film de promovare al PNL Olt

Grupul statuar format din 15 statui, amplasat în faţa Primăriei Balş, jumătate cu spatele la stradă, este reprezentat într-un film de promovare al PNL Olt, distribuit chiar de preşedintele Liviu Voiculescu sub titlul „Administrație liberală în Olt. Fapte, nu vorbe!”.

Filmul distribuit trece în revistă lucrurile bune făcute de primarii PNL, puţini la număr, din judeţul Olt. Pentru oraşul Balş, unde primarul Mădălin Teodosescu este la al treilea mandat, pe lângă unul de viceprimar, liberalii se mândresc cu cele 15 statui care au costat 800 de euro şi le-au trecut pe listă.

Cele 15 busturi sunt croite dintr-o răşină specială care imită bronzul. Ansamblul statuar este aşezat în faţa primăriei Balş, partea stângă în sensul de mers spre Craiova. În mijlocul grupului, este amplasată o fântână arteziană.

În afară de Petru cel Tânăr şi de Mihail Drumeş, restul de 13 statui înfăţişează personalităţi locale din perioada interbelică, oameni de care mulţi dintre bălşeni nu au auzit. În ordinea în care au fost amplasate, personalităţile de pe statui sunt: Petru cel Tânăr, Petre D. Roşca, Ion Ţurlui, Gheorghe Vasilescu, Aurelian Florescu, Paul Ionescu Pastion, Ana Dinculescu, Nicolae Mihăescu, Mihail Drumeş, Nicolae Petrulian, Petre Pandrea, Paul Tomescu, Marin Truşcă, Nicolae Teică şi Ioan Ion Diaconu.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Primăria Balş, 800 de euro a costat fiecare bust, primăria suportând doar costurile pentru statuile propriu-zise. Soclurile pe care acestea au fost aşezate fac parte dintr-un proiect cu fonduri europene, în valoare de 20 milioane lei, prin care a fost reabilitată zona centrală a oraşului şi infrastructura din această zonă.

Principalul susţinător al ansamblului statuar din Balş este Mădălin Teodosescu, primarul localităţii.

Comentarii

Redacţia

2019-04-23 14:23:05

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...