Economie

2020-03-19, 10:21:55

Statul va asigura plăţile pentru şomaj tehnic. Pirelli şi Bekaert au anunţat deja suspendarea activităţii

Ludovic Orban a declarat, într-o conferinţă de presă, că guvernul a adoptat o serie de măsuri care să sprijine economia în această perioadă. Şomajul tehnic va fi suportat de stat, din bugetul asigurărilor sociale.

Orban a anunţat că toţi cei care sunt afectaţi de pandemia de coronavirus sau decretarea stării de urgenţă vor fi ajutaţi prin plata şomajului tehnic. 

„Altă măsură este aceea de a asigura plata şomajului tehnic, a celor care intră în şomaj tehnic din bugetul Ministerului Muncii, prin ANOFM. Aici am luat această decizie  pentru că este clar că foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie şi multe nu au capacitatea de a asigura plata salariilor şi există riscul ca angajaţii să fie trimişi în şomaj, să fie daţi afară, utilizându-se forţa majoră, sau să li se suspende contractele de muncă. Vom plăti 75% din salariul brut, cât este idemnizaţia lunară de şomaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu”, anunţă Orban.

Premierul nu a înaintat nicio sumă totală sau perioadă pentru care se aplică aceată măsură.

Comentarii

Redacţia

2020-03-19 10:21:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...