Comentariul Gazetei

2016-12-13, 18:26:20

Ştirbu a minţit public! Nu şi-a depus mandatul de preşedinte la BPN-ul de marţi

Luni, spre după-amiază, după ce rezultatul alegerilor din 11 decembrie arăta de la oră la oră dezastrul înregistrat de PNL, am cutezat să-i telefonez lui Gigel Ştirbu, preşedintele liberalilor din judeţul Olt, unul dintre epicentrele prăbuşirii fostului partid al Brătienilor. În primă instanţă, n-am putut să dau de dânsul şi am crezut că ori şi-a închis telefonul ori nu vrea să-mi răspundă, având în vedere „simpatia” pe care mi-o poartă. Mai târziu, însă, am reuşit să-l contactez pe ales şi, după tradiţionala şicanare a mea, a binevoit să-mi răspundă serios la două-trei întrebări pe tema scorului PNL, demisiei Alinei Gorghiu şi a unui eventual astfel de gest de onoare ce ar putea să vină din partea sa. După cum am consemnat şi în paginile Gazeta Nouă, Ştirbu a răspuns: „Tot ce este posibil, dar n-am luat încă această decizie şi nu ştiu dacă o voi lua”. A mai zis, printre dinţi, că nu-mi va acorda mie această „exclusivitate”. Şi nu a făcut-o!


Mai pe seară, am citit pe site-ul agenţiei naţionale de presă, Agerpres, că Preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu, a declarat luni că marţi, la Biroul Politic Naţional al PNL, îşi va depune mandatul de preşedinte al filialei liberale din judeţul Olt din cauza rezultatelor „nemulţumitoare” obţinute de partid în judeţ. Potrivit sursei citate, Gigel Ştirbu a menţionat că va face şi o propunere de preşedinte interimar pentru filiala Olt a PNL. „Mâine, la Biroul Politic Naţional îmi voi depune mandatul din funcţia de preşedinte al PNL Olt din cauza rezultatului nemulţumitor obţinut la alegerile parlamentare. Noi ne-am propus trei mandate de parlamentar, am obţinut doar două mandate. Va fi nominalizat un preşedinte interimar (...) eu voi propune pe altcineva să preia conducerea filialei”, a spus Gigel Ştirbu.


El a adăugat că gestul său de a-şi depune mandatul este unul „firesc”. „În politică astfel de gesturi sunt fireşti, eu nu sunt genul, eu am spus-o de fiecare dată şi am şi condamnat pe cei care se ţin cu dinţii de anumite scaune, eu am spus de fiecare dată că atunci când vine momentul, voi pleca cu fruntea sus dintr-o funcţie anume. (...) E o funcţie (n. red. - cea de preşedinte PNL Olt) pe care am deţinut-o efemer, poate o voi mai deţine vreodată, poate nu, în politică totul este posibil”, a mai declarat Ştirbu.


Am încheiat citările! A venit ziua de marţi, a venit Biroul Politic Naţional al PNL şi s-au luat nişte decizii. Raluca Turcan a preluat conducerea, interimar, iar Marian Petrache a devenit, tot interimar, secretar general. Nimic, nicio ştire despre vreun preşedinte de organizaţie judeţeană, un anume Gigel Ştirbu, care şi-ar fi depus mandatul, urmând exemplul Alinei Gorghiu.


M-am pus, aşadar, pe verificat informaţiile şi toate sursele mi-au confirmat că aşa ceva nu s-a întâmplat. Gigel Ştirbu a zis că-şi dă demisia, că pleacă, doar aşa, de ochii lumii. De fapt, a minţit public şi nimeni n-are ce să-i facă!

 

Comentarii

Redacţia

2016-12-13 18:26:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro