Politică

2019-11-13, 14:55:07

Ştirbu (PNL): „În județul Olt, doar 17 organizații au câștigat. Este un lucru extrem de îngrijorător”

Vicepreşedintele PNL la nivel naţional, deputatul Gigel Ştirbu, a criticat miercuri, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute de liberalii din Olt, în primul tur al prezidenţialelor.

Ştirbu a afirmat că este „un moment de cotitură pentru liberalismul de pe aceste meleaguri”.

„Îmi pare rău că sunt în fața dumneavoastră și fac eu acest bilanț. Normal trebuia să îl facă altcineva. Este prima dată în cei 30 de ani de când lumina democrației s-a aprins în România și județul Olt când filiala PNL Olt s-a clasat pe ultimul loc în rândul filialelor PNL din România. Este un moment de cotitură pentru liberalismul de pe aceste meleaguri. În județul Olt, doar 17 organizații au câștigat. Este un lucru extrem de îngrijorător”, a declarat Gigel Ştirbu.

Întrebat dacă Liviu Voiculescu ar trebui să demisioneze, parlamentarul s-a ferit să dea un răspuns direct.

„Suntem între cele două tururi de scrutin. Nu are cum să își dea demisia acum. Analiza va fi făcută după cele două tururi de scrutin. Oricum, trebuie să recunoaștem că este un rezultat, pe scurt, dezastruos pentru PNL. Niciodată partidul acesta n-a fost pe ultimul loc în România. Mie mi se pare grav!”, a mai spus Ştirbu.

PNL Olt s-a clasat pe locul 45 între organizațiile județene, cu un scor de doar 29,10%.

Klaus Iohannis a obținut în Olt doar 53.972 de voturi, clasându-se pe locul doi după candidatul PSD, Viorica Dăncilă, pentru care partidul a reușit să atragă aproape 79.000 de voturi.

În plus, PNL a pierdut alegerile şi în reşedinţa judeţului, la o diferenţă de aproape 140 de voturi. PSD Slatina a reuşit să-i aducă Vioricăi Dăncilă 10.039 de voturi (30,95%), în primul tur al alegerilor prezidenţiale, în timp ce Iohannis a luat în municipiu doar 9.903 (30,53%) de voturi, diferenţa fiind de 136 de voturi.

Înainte de numărarea votului, şeful PNL Olt Liviu Voiculescu părea să nu aibă dimensiunea eşecului. El prevedea o „victorie istorică” a liberalilor, la Slatina.

Campania lui Klaus Iohannis în Slatina a fost coordonată de Mario De Mezzo, candidatul PNL la primăria municipiului.

Comentarii

Redacţia

2019-11-13 14:55:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...