Sănătate

2020-02-24, 12:26:29

Stocul de măşti aproape epuizat, în farmaciile din judeţ. Coronavirusul creşte preţul şi de cinci ori

Coronavirusul a ucis patru oameni în Italia, iar panica i-a cuprins pe olteni. Aşa se face că stocul de măşti din farmacii este aproape epuizat, iar farmaciştii nu au de unde să procure altele, în contextul stopării importurilor din China. Farmaciştii olteni anunţă că preţul măştilor va creşte de la 2 lei la 14 lei.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Olt, Luiza Drăgoi, a precizat că sunt probleme mari cu aprovizionarea cu măşti, iar cererea este tot mai mare, în contextul extinderii epidemiei de coronavirus.

„Eu mai am încă în farmacii, dar în oraş nu se mai găsesc. Cel puţin aşa ne spun nouă pacienţii care ajung în farmacie. Stocurile sunt aproape epuizate. Eu am luat din decembrie câteva sute de cutii. Nu avem de unde să mai luăm. Avem o variantă să luăm unele lavabile, dar sunt foarte scumpe”, a spus Luiza Drăgoi.

Preţul măştilor practic a explodat, iar cei care îşi doresc să se protejeze de temutul virus cu ajutorul lor vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunare.

„Noi am vrut să comandăm din cele lavabile, dar sunt foarte scumpe. Pleacă cu 14 lei de la furnizor. Ele pot fi refolosite, spălate, dezinfectate. O mască obişnuită, simplă, costă în farmacii doi lei. Înainte erau 50 de bani, acum s-au făcut şi 2,5 lei, dar nu mai avem de unde să luăm. Ele veneau tot din China, dar s-au sistat importurile. Fiecare se descurcă cum poate. Mai sunt unii în ţară care confecţionează, dar nu se ştie când vor livra comenzile, pentru că au foarte multe. Le vom lua cu 9-10 lei”, a adăugat farmacistul.

Totodată, oltenii au început să-şi facă un stoc de medicamente.

„Oltenii au început să-şi facă stoc de medicamente, chiar au venit în ultimele zile. Caută alcool, dezinfectant în general, vitamina C şi D, produse pe bază de plante care pot creşte imunitatea”, a conchis Luiza Drăgoi.

Comentarii

Redacţia

2020-02-24 12:26:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...