Sănătate

2017-05-11, 15:09:10

Structura Spitalului Caracal, modificată. Conducerea bifează rând pe rând condiţiile impuse de Minister, pentru ca spitalul să obţină gradul al treilea

Pentru că vor să trateze cazuri tot mai complexe şi să încheie un contract mai generos cu CAS Olt, reprezentanţii Spitalului Municipal Caracal lucrează intens la proiectul lor de a transforma unitatea medicală în una de rang trei. Până la finalul anului, atunci când vor fi bifate toate condiţiile impuse Ministerul Sănătăţii, Caracalul va avea un spital de rang superior, iar complexitatea şi calitatea actului medical va creşte.

Mai multe concursuri sunt în plină derulare în această perioadă, iar spaţii din cadrul unităţii medicale sunt reabilitate.

Directorul medical al spitalului din Caracal, medicul Mihnea Tuţă, a precizat că atragerea de specialişti noi are drept scop atingerea ţintei de înaintare în grad a unităţii medicale.

„Suntem în plin concurs de medici. Zilele acestea au susţinut concurs candidaţii de la Neurologie şi Medicină Internă. La Radiologie avem trei candidaţi pe două posturi, este bine când există concurenţă. La fel urmează să facem angajări la Neonatologie. Noi vom avea nevoie de trei neonatologi pe secţie, iar cu rezidentul care ne vine în decembrie facem acest număr. Avem obligaţia să existe trei neonatologi pentru Maternitate de rangul doi, plus linie de gardă pe Neonatologie. Toate eforturile pe care le facem acum cu angajările sunt pentru a respecta normativele unui spital de rang trei. Am făcut solicitare la Ministerul Sănătăţii, toată conducerea a trecut pe la toate compartimentele care se ocupă de diverse aspectele privind obţinerea rangului al treilea. Atunci când depunem dosarul trebuie să avem toate punctele bifate”,
a spus Mihnea Tuţă.

Totodată, reprezentanţii unităţii medicale de la Caracal trebuie să modifice structura pentru a putea fi inclus şi Compartimentul de Psihiatrie.

„Trebuie să modificăm structura spitalului ca să includem şi Compartimentul de Psihiatrie. Acest Compartiment trebuie amenajat, iar primăria a alocat bani pentru acest lucru. Acest spaţiu trebuie reabilitat, iar câţiva pereţi să fie consolidaţi. Avem patru psihiatri angajaţi, din acest punct de vedere nu avem probleme”, a adăugat Tuţă. 

În cadrul spitalului va fi înfiinţată şi o Terapie Intensivă pentru nou-născuţi. Medicul Mihnea Tuţă a precizat că obţinerea gradului al treilea înseamnă şi bani mai mulţi de la CAS Olt.

„Cred că spre finalul anului vom reuşi să bifăm totate condiţiile şi să devenim spital de rang trei. Ne dorim ca noul contract cu CAS Olt să-l prindem cu gradul al treilea, ceea ce ne va aduce bani în plus. Vor fi plătite mai bine cazurile şi vom putea intra în Programe Naţionale. Va fi şi un alt grad de competenţe, iar complexitatea cazurilor pe care le vom trata aici va fi mult mai mare”, a adăugat directorul medical al spitalului din Caracal. 

Comentarii

Redacţia

2017-05-11 15:09:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro